Cum de ne-am pomenit că Revoluția Turcoaz umblă pe străzi din București. STB: N-avem contract cu candidatul, ci cu o firma, care a colantat 12 autobuze. Dar le-am decolantat

06 iun. 2024
785 afișări
Cum de ne-am pomenit că Revoluția Turcoaz umblă pe străzi din București. STB: N-avem contract cu candidatul, ci cu o firma, care a colantat 12 autobuze. Dar le-am decolantat
Sursa foto: Agerpres & Reddit

„Revoluția Turcoaz” a lui Sebastian Burduja a molipsit și autobuze STB, mai exact 12 la număr, care au fost colantate în culorile și sloganul campaniei electorale a candidatului PNL la Primăria Capitalei. Surpriză însă: se pare că între Societatea de Transport București și echipa candidatului nu a fost încheiat niciun contract pentru aceste materiale de natură electorală.

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja, a ajuns să fie promovat în ultimele zile pe mai multe autobuze STB model Otokar, acestea fiind colantate cu însemnele și culorile actualului ministru al Energiei. Mai mult, pe lateralele autobuzului se poate citi scris cu litere mari, albe sloganul campaniei lui Burduja – „Revoluția Turcoaz”.

Revoluția Turcoaz a ajuns să umble pe străzile și bulevardele din București

Redacția B365.ro a contactat un reprezentant al Societății de Transport București pentru a afla mai multe detalii despre aceste materiale de natură electorală. Potrivit explicațiilor primite, între STB și candidatul Sebastian Burduja nu ar fi fost încheiat un contract direct, conform reprezentantului societății fiind un contract încheiat cu o firmă care a și colantat aceste autobuze cu materialele electorale.

Am întrebat câte autobuze au fost colantate, dar și modul în care s-a realizat acest proces, și ne-a fost transmis faptul că este vorba despre 12 autobuze, dar care ar fi fost decolantate „deja”, asta după ce în ultimele zile au circulat pe Reddit și pe Facebook imagini cu aceste mijloace de transport, unele dintre ele circulând spre exemplu pe linia 282.

Potrivit documentului privind finanțarea campaniei electorale la alegerile pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024, la articolul 20, aliniat 4 apare precizarea: „Următoarele tipuri de acțiuni și materiale de propagandă electorală nu pot fi finanțate în campania electorală: a) utilizarea vehiculelor inscripționate sau colantate cu sloganuri de campanie, imagini ale candidaților, precum și orice alte referiri la competitorii electorali”. Astfel, această acțiune realizată de candidatul PNL chiar înainte de alegeri nu ar fi în conformitate cu legea, chiar dacă pe vehiculele STB spațiul publicitar poate fi achiziționat.

CITEȘTE ȘI

Cookies