Cum de-a plecat de la București, de la taxe și impozite locale S6, o amenințare cu blocarea conturilor pentru un pensionar din Sibiu absolut nevinovat fiscal

19 ian. 2023
217 Afișari
Cum de-a plecat de la București, de la taxe și impozite locale S6, o amenințare cu blocarea conturilor pentru un pensionar din Sibiu absolut nevinovat fiscal
Cum de-a plecat de la București, de la taxe și impozite locale S6, o amenințare cu blocarea conturilor pentru un pensionar din Sibiu absolut nevinovat fiscal. Sursa foto: pexels.com

Unui cetățean din Sibiu i s-a cerut să achite o taxă venită din partea Direcției de Taxe și Impozite a S6 din București. Domnul a rămas surprins de suma care i-a fost cerută și a început să-și pună întrebări cu privire la sursa acestei taxe.

Sibianul a plătit 8 bani pentru o taxă despre care nu știe nimic

În luna decembrie a anului trecut, un sibian a primit o înștiințare de la Direcția de Taxe și Impozite a Sectorului 6 din București. Acestuia ar fi trebuit să i se poprească toate conturile dacă nu ar fi plătit suma extrem de mică de opt bani. La început, a vrut să ignore cu desăvârșire scrisoarea. Frica unei eventuale blocări de conturi l-au îndemnat să plătească, totuși, taxa.

Odată cu înștiințarea primită, domnul Gheorghe Stoicescu a fost pus să plătească și taxa de livrare a scrisorii.

Domnul Stoicescu declară pentru Digi 24 că legătura lui cu Sectorul 6 este inexistentă.

Încercând să descopere ce s-a întâmplat și de unde a apărut taxa respectivă, bărbatul și-a adus aminte de fosta lui soție. În anii ’90, femeia a cumpărat un apartament în Sectorul 6. În anul 1994, aceștia au divorțat, fără a-și împărți bunurile.

Gheorghe Stoicescu, contribuabil: Nu înțeleg de ce mi s-a trimis mie și nu i s-a trimis ei, dar asta este.

Reporter: Dumneavoastră ați mai plătit până acum, anual?

Gheorghe Stoicescu: Nu, este prima dată.

Reporter: Prima dată când plătiți?

Gheorghe Stoicescu: Da.

Reporter: Păi, cum?

Gheorghe Stoicescu: Păi, nu știu, nu mi-a venit până acum așa ceva.

Reporter: Și dumneavoastră de când nu mai locuiți acolo?

Gheorghe Stoicescu: Dar nu am locuit niciodată acolo.

Reporter: Nu ați locuit.

Gheorghe Stoicescu: Nu. Eu locuiesc din ’90 în Sibiu și înainte am locuit în Craiova. Fosta mea soție a cumpărat acolo un apartament, în anii 90, nu știu când, declară sibianul într-un interviu acordat pentru Digi 24.

La solicitarea făcută de publicația Digi 24, Primăria Sectorului 6 a oferit lămuriri în ceea ce privește situația bizară întâmpinată de bărbatul din Sibiu.

Răspunsul a fost unul scurt: „s-a strecurat o greșeală de soft”. Acum va fi pus în situația în care va trebui să-și recupereze banii de la stat, urmând o procedură birocratică.

Cookies