Cum curăță și dezinfectează STB mijloacele de transport în comun

17 nov. 2020
16 Afișari
Cum curăță și dezinfectează STB mijloacele de transport în comun

Societatea de Transport București (STB) a dezvăluit felul în care curăță și dezinfectează mijloacele de transport în comun, în contextul pandemiei.

Deși la începutul pandemiei multe persoane s-au ferit să folosească mijloacele de transport în comun, acestea fiind spații închise și destul de aglomerate, lumea a început acum să circule din nou.

În acest context, STB atrage atenția asupra faptului că vehiculele se dezinfectează la retragerea în unitate, o dată pe zi, din pricina faptului că la terminale nu poate fi realizată operațiunea de dezinfecție.

”STB SA intensifică eforturile de curățare, igienizare și dezinfectare a tuturor vehiculelor aflate în circulație, pentru a oferi un mediu sigur de deplasare călătorilor, respectând toate măsurile de prevenire a infecției cu virusul SARS COV 2, conform prevederilor legale. Procesul de decontaminare se efectuează zilnic, folosind substanțe care distrug virusurile (pe bază de clor) și se aplică în interiorul vehiculelor, cu ajutorul unui atomizor. Astfel, toate suprafețele cu care călătorii intră în contact sunt dezinfectate. Totodată, pentru a menține un grad sporit de confort, este important ca fiecare călător în parte să tină cont de recomandările privind conduita socială responsabilă pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. De fiecare dintre noi depinde în ce condiţii călătorim”, au transmis reprezentanții STB.

Din lista măsurilor de prevenire, urcarea se face doar prin ușa din față, iar coborârea pe celelalte uși. Pentru a verifica că regulile sunt respectate și există distanțare socială, polițiștii și jandarmii opresc deseori mijloacele de transport în comun.

Cookies