BAZAR

Cum creezi parola perfectă. Secretul, în câțiva pași simpli

Iată pașii pentru o parolă sigură, pentru a ne proteja informațiile personale:

1. Foloseşte litere mici şi mari, numere şi caractere de pe tastatură. George Shaffer, un expert în parole, spune că parolele de 8 caractere, care foloseşte numere, litere şi caractere de pe tastatură, nu va fi spartă pentru doi ani.

2. Optează pentru lungime, nu pentru complexitate. De regulă, un hacker poate sparge o parolă de 10 caractere într-o săptămână, dar pentru una de 15 caractere are nevoie de cel puţin 10 ani.

3. Nu folosi cuvinte din dicţionar, regionalisme, nume, adrese de email. Foloseşte fraze inventate, cum ar fi Dkjf9+fldmsrb1y, tradusă în „Derek jumped for glory and failed miserably”. Frazele inventate sunt mult mai uşor de ţinut minte decât nişte cuvinte fără sens.

4. Ia-ţi un manager de parole

Acesta îşi va aminti permanent toate parolele tale, aşa că tu nu trebuie să depui deloc efort. LastPass şi 1Password oferă, de asemenea, parole de siguranţă pentru telefonul tău, aşa că ia în considerare o parolă şi pentru dispozitivul mobil.

5. Nu dezvălui detalii legate de parola ta nimănui. De asemenea, nu o scrie pe nicio hârtie care ar putea intra în posesia cuiva. Memoreaz-o sau ascunde-o bine de tot.

6. Fii vigilent

Atenţie la persoanele care se uită peste umărul tău atunci când scrii la calculator. De asemenea, nu lăsa laptopul singur pentru o perioadă lungă de timp. Dacă foloseşti conexiune Wi-Fi gratuită, asta nu împiedică pe nimeni să îţi afle datele, aşa că este crucial să ai o parolă.

Citește mai multe pe noobz.ro.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button