ARHIVA B365

Cum circulă de Crăciun transportul public și metroul din Bucureşti

Pe lângă programul de Crăciun adaptat zilelor de duminică, vehiculele liniilor care trec prin zona Piața Constituției și pe arterele adiacente acesteia vor circula pe trasee modificate între orele 17.00-24.00. În acest fel, se facilitează accesul publicului la „Târgul de Crăciun București”.

Astfel, linia de autobuz 136 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul „CET Vest Militari” şi intersecţia Calea 13 Septembrie/Bd. Libertăţii, apoi pe un traseu modificat în ambele sensuri pe Bd. Libertăţii, cu întoarcere în rondul Regina Maria.

Linia de autobuz 361 va funcţiona pe traseul de bază, între terminalul „Complex Comercial Băneasa” şi intersecţia Calea Victoriei/str. Naţiunile Unite/Splaiul Independenţei, apoi pe un traseu modificat pe Splaiul Independenţei, până la Piaţa Unirii.

Spre terminalul „Piaţa Unirii”, linia expres 784 va funcţiona pe traseul de bază, între terminalul „Aeroport Henri Coandă” şi intersecţia Calea 13 Septembrie/Bd. Libertăţii, apoi pe un traseu modificat pe Bd. Libertăţii, Bd. Regina Maria, Piaţa Unirii. Pe celălalt sens, traseul nu este modificat.

Linia de noapte N121 va funcţiona pe traseul de bază, între terminalul „Zeţari” şi Piaţa Arsenalului (Calea 13 Septembrie/str. Izvor), apoi pe un traseu modificat în ambele sensuri, pe str. Izvor, Bd. Naţiunile Unite, Splaiul Independenţei, până la Piaţa Unirii.

În ceea ce privește trenurile de metrou, acestea vor circula conform graficelor pentru zilele de weekend și sărbători legale, atât pentru zilele de Crăciun (25, 26 și 27 decembrie) cât și pentru zilele de 1 și 2 ianuarie 2020, conform unui comunicat Metrorex.

În zilele de 24, 30 și 31 decembrie, precum și pe 3 și 4 ianuarie 2020, trenurile de metrou vor circula pe Magistrala 1 (Republica – Dristor 2) și Magistrala 3 (Anghel Saligny – Preciziei) la un interval de 7 minute, pe Magistrala 2 (Berceni- Pipera) la un interval de 4 minute, iar pe Magistrala 4 (Gara de Nord 2 – Parc Bazilescu) la un interval de circa 11 minute.

În noaptea de 31 decembrie 2019/1 ianuarie 2020, trenurile de metrou vor circula la un interval de 10 minute între orele 00:00 – 1:00, iar de la ora 1:00 până la ora 5:00 la un interval de 20 minute.

De asemenea, Metrorex îi asigură pe bucureșteni că va introduce trenuri suplimentare în funcție de fluxul de călători.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button