Cum circulă autobuzele, troleibuzele și tramvaiele în Noapte de Înviere și în zilele de Paște. Programul STB

04 mai 2024
1058 afișări
Cum circulă autobuzele, troleibuzele și tramvaiele în Noapte de Înviere și în zilele de Paște. Programul STB
Cum circulă autobuzele, troleibuzele și tramvaiele în Noapte de Înviere și în zilele de Paște. Programul STB | Sursă foto: STB - Facebook

Societatea de Transport București(STB) anunță are un program special pentru mijloacele de transport public în Noaptea de Înviere și în zilele de Paște.

Programul STB în Noaptea de Înviere și în zilele de Paște

STB a anunțat că în intervalul 04.05.2024 – 06.05.2024, serviciile de transport public vor funcționa conform programului de duminică.

Totodată, în Noaptea de Înviere, adică în noaptea de 4 spre 5 mai 2024, serviciul de transport public va fi asigurat de autobuzele liniilor de noapte și de cele ale liniei 100, conform orarului obișnuit. Plus o excepție: program prelungit pentru tramvaiele liniei 41.

Programele de circulație pentru fiecare linie de transport pot fi consultate  AICI.

Linia 41 are program prelungit în Noaptea de Înviere

TPBI anunță că în Noaptea de Înviere, linia de tramvai 41 va funcționa cu un program prelungit până la ora 03:00, pentru a facilita călătoriile către Mănăstirea Cașin, un important lăcaș de cult ortodox.

În intervalul orar 23:20 – 03:00, tramvaiele de pe linia 41 vor circula la intervale de aproximativ 20 de minute.

Cu tramvaiul 41 până la Mănăstirirea Cașin. Scurtă istorie a locului

Situată pe Bulevardul Mărăști, în apropierea Arcului de Triumf, Biserica Caşin, uneori numită și Mănăstirea Caşin, este una dintre cele mai mari biserici ortodoxe din București.

Cum circulă autobuzele, troleibuzele și tramvaiele în Noapte de Înviere și în zilele de Paște. Programul STB
Sursă foto: Agerpres

Închinată Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, precum și Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina, biserica poartă și denumirea de „Biserica Mănăstirii Caşin”, fiind asociată cu o stradă adiacentă ce își trage numele de la localitatea Mănăstirea Caşin din județul Bacău, unde au avut loc bătălii în timpul primului Război Mondial, conform Agerpres.

Biserica, concepută în formă de cruce, are dimensiuni impresionante, cu o lungime de 42 de metri și o lățime de 29 de metri, iar turla sa atinge o înălțime maximă de 50 de metri. Suprafața totală a bisericii se întinde pe aproximativ 800 de metri pătrați.

Începând cu anul 2007, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, biserica Cașin a fost ridicată la rangul de Paraclis Patriarhal.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies