Cum căștile moto pot să vă salveze viața? (P)

26 feb. 2021
25 afișări
Cum căștile moto pot să vă salveze viața? (P)

Visul tău din copilărie a devenit realitate – ai o motocicletă. Și acum abia aștepți să mergi cu motocicleta pe drum. Vrei sa simți soarele pe fața ta și vântul în părul tău, să respiri adânc libertatea conducerii.

Înțelegem dorința ta. Conducerea unei motociclete este într-adevăr o experiență unică. Din păcate, însă, libertatea oferită când mergeți cu motocicleta, prea multe ori poate fi foarte periculoasă.

Cum purtarea unei căști poate să vă salveze viața?

Motocicletele reprezintă o formă de transport mai periculoasă. Acestea sunt mai puțin vizibile, mai puțin stabile decât masini și pot fi conduse cu viteza mai mare. În caz de un accident, motocicliștii nu sunt atât de protejate cât șoferi și rănile lor pot fi mult mai grave.

Și în timp ce abraziunile și oasele rupte pot fi vindecate, leziunile capului pot fi extrem de grave și chiar letale.

Din fericire, aceste leziuni pot fi reduse sau chiar evitate dacă în timpul conducerii purtați o cască moto. Dacă aveți pe cap o cască când apare un accident, carcasa exterioară a căștii va absorbi impactul și va distribui forța pe o suprafață mai mare, ceea ce o va slăbi. Iar carcasa pe interior va reduce impactul și poate să vă ofere mai multă libertate de mișcare. Pur și simplu, purtarea unei căști moto vă poate salva viața.

Cum să alegeți cel mai potrivit model de cască?

De fapt, nu este întâmplător faptul că există diferite modele de căști. Fiecare tip este special proiectat pentru a proteja capul în caz de impact, conform stilului dvs de conducere.

Tipuri de căști conform stilului dvs de conducere

Integrale (Full Face)

Acest fel de căști moto sunt universale și oferă cel mai înalt nivel de protecție nu numai pe cap și pe față, ci și pe bărbie. Sunt potrivite pentru orice fel de conducere, iar există un mic truc. Pentru a alege corect, trebuie să țineți cont de stilul dvs de conducere și de poziția pe care o ocupați pe motocicleta.

De exemplu, dacă sunteți un conducător de sport, atunci vă aplecați puțin și vă aduceți corpul mai înainte. În acest caz, cea mai potrivită cască este cea cu o formă aerodinamică, cu o bărbie mai înaltă și cu o vizieră curbată.

Dacă conduceti o motocicletă de turism sau un Chrysler, atunci vă aflați într-o poziție mai verticală. Modelul potrivit de cască ar fi cel cu o bărbie mai scurtă și cu o vizieră dreaptă.

Deschise sau Open Face

Căștile deschise sau ¾ acoperă bine capul, dar lasă fața și bărbia deschise. Acestea sunt potrivite dacă conduceți un scuter, o motocicletă turistică sau un chrysler. În ceea ce privește siguranța pe care o oferă, aceasta este aproape identică cu protecția oferită de căștile integrale. Singurul dezavantaj al căștilor Open Face este lipsa de protecție pe barbie.

Pentru Offroad (Dirt Bike, Motocross sau MX)

Acest fel de căști moto nu pot fi folosite pentru conducere în oraș sau pe autostrăzi, deoarece sunt destinate în general pentru teren neuniform, sau drumuri de pământ. Căștile offroad diferă de alte tipuri de căști atât în ceea ce privește designul (sunt fără viziere) cât și greutatea (sunt mult mai ușoare). Cu alte cuvinte, acest fel de casca este potrivit pentru dvs numai dacă va ocupați cu offroad.

Modulare (Flip – up)

Căștile modulare sau Flip reprezintă o combinație între ¾ și o cască integrală. Acest model seamănă cu cel integral cu o diferență – are o balama suplimentară ceea ce permite partea de jos să acopere bărbie. Acest fel de căști sunt puțin mai grele, dar va fi utile dacă conduceți o motocicletă turistică sau un chrysler.

Dual Sport

Acest fel de căști reprezintă o combinație între modelele Offroad și cele integrale. Asigură o protecție destul de bună și cu acestea puteți sa conduceți atât pe drum, cât și off-road. Dacă vă plac vitezele mai mari și aveți o motocicleta de sport sau enduro, acest fel de căști sunt foarte potrivite pentru dvs.

Braincap”

Căștile “Braincap” sunt foarte eficiente, dar nu pot să vă ofere o protecție destul de bună, deoarece acoperă doar partea superioară a capului. De asemenea, nu sunt echipate cu o vizieră sau cu niște deschideri de ventilație. Cu toate acestea, trebuie să recunoaștem că acest model e foarte sexy și se va potrivi foarte bine cu stilul dvs de conducere dacă aveți un scuter sau un chrysler.

Cookies