Cum călătoreau bucureştenii în anii ’70, agăţaţi de uşile autobuzelor VIDEO

de:
02 oct. 2013
2 afișări
Cum călătoreau bucureştenii în anii '70, agăţaţi de uşile autobuzelor VIDEO

Într-un scurt material de propaganda, din perioada comunistă, se discută problema aglomeraţiei din mijloacele de transport în comun, în anii ’70.

Comentatorul invocă drept motiv pentru problemele de trafic ale perioadei reaua voinţă a calatorilor, a întreprinderilor, precum şi lenea unor automobilisti.

Şoferul ITB intervievat subliniează şi el că vina e a şoferilor bucureşteni sau a călătorilor:  „Circulaţia rutieră din Capitală e un dezastru. Unii şoferi (…), având maşina la scară, dorm mai mult şi, în ultimele zece minute, se grăbesc să semneze condică.(…) Mai vine câte unul şi se repede precum taurul sau berbecul, a prins uşa un pic deschisă, trage, ne rupe nişte cilindrii sau carcasele. (…) Unii şoferi ITB nici nu opresc în staţiile foarte aglomerate, ca să nu strice maşinile.”

Problemele transportului public din Bucureşti au continuat şi în anii ’80. Maşinile fostului ITB transportau într-o oră, şi numai într-un singur sens, 35.000 de călători pe magistrala Nord -Sud, 20.000 pe magistrala Est-Vest şi 31.000 pe bulevardul Armata Poporului.  

CITEŞTE ŞI Povestea celui mai vechi șofer RATB din Capitală:de la pasageri tăiați în două,la nașteri în autobuz. 

Cookies