Cum au reușit câțiva bucureșteni să facă o grădină pe acoperișul blocului FOTO

de:
28 iul. 2014
2 Afișari
Cum au reușit câțiva bucureșteni să facă o grădină pe acoperișul blocului FOTO

Povestea a început în luna februarie a acestui an, atunci când mai mulţi volunatari de la Asociaţia Grădini Urbane Comunitare au început să se gândească tot mai mult la amenajarea unor grădini exact ca cele de la ţară chiar printre blocurile din Capitală sau pe teresele unor clădiri bucureştene, scrie adevarul.ro.

Voluntarii povestesc că au încercat să amenajeze grădina pe terasa unui bloc oarecare, dar a fost mai complicat să obţină o aprobare în acest sens, îndreptându-se apoi către sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB). După ce şi-au prezentat proiectul în faţa conducerii instituţiei, voluntarii au primit imediat permisiunea să amenajeze inedita grădină. 

Ca orice grădina, cea amenajată pe terasa clădirii care adăposteşte sediul DGASMB are nevoie de îngrăşământ. Noutatea vine din faptul că plantele şi legumele de aici îţi trag îngrăşământul dintr-un octogon amplasat în mijlocul grădinii. Aici se găsesc microorganismele care emană substanţe ce plutesc în aer şi sunt captate de pământul în care sunt plantate seminţele din grădină. 

De câteva luni, de când a fost amenajată terasa, au existat şi momente neplăcute în care recolta a fost în pericol să fie distrusă. Cei care au grijă de grădina de pe terasă povestesc că o parte din aceasta a fost distrusă de grindina care a căzut în Capitală în luna mai. Acum, în locul distrus a fost plantată floarea-soarelui. În ceea ce priveşte recolta din neobişnuita grădină, aceasta ajunge la cantinele sociale din Capitală. 

Cookies