ARHIVA B365

Cum au fost prinşi în flagrant doi traficanţi de droguri de mare risc din Bucureşti. VIDEO

Procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. București au dispus astăzi, 3 iunie 2014, reținerea pentru 24 de ore a suspecților Avasiloae Alin Mihai și Ursan Avi Cristian, acuzați de comiterea infracțiunilor de trafic ilicit de droguri de risc şi de mare risc, precum şi trafic ilicit internaţional de droguri de risc, prevăzute de art. 2 alin. 1 şi 2 din Legea nr. 143/2000 şi art. 3 alin. 1 din Legea nr. 143/2000.

Față de cei doi suspecți există suspiciunea rezonabilă că au comis infracțiunile pentru care sunt cercetați. În fapt, cei doi suspecți au fost prinși în flagrant, în data de 02.06.2014, pe raza Municipiului București, după ce au introdus pe teritoriul României din Spania, prin intermediul unui colet, cantitatea netă de 1.618,20 grame cannabis, droguri de risc destinate vânzării, cu precădere, pe raza Capitalei. Drogurile erau disimulate într-o boxă audio și mai multe bunuri.

Din probele administrate în cauză rezultă și suspiciunea rezonabilă că suspecții au furnizat unor persoane, în mod repetat, diferite cantităţi de droguri de risc (cannabis) şi de mare risc (comprimate Ecstasy).

La perchezițiile domiciliare efectuate în aceeași zi – 02.06.2014 – au fost depistate și ridicate sumele de 66.900 lei, 450 euro, 120 USD, despre care există indicii temeinice că ar proveni din traficul de droguri.

Totodată au fost ridicate şi șapte telefoane mobile cu SIM-urile aferente, două cântare electronice folosite la cântărirea drogurilor şi două grindere folosite la mărunţirea cannabisului.

Procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. București au pus astăzi în mișcare acțiunea penală împotriva suspecților Avasiloae Alin Mihai și Ursan Avi Cristian și au solicitat Tribunalului București arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor doi inculpați. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul instanței a admis, astăzi, solicitarea DIICOT și a dispus emiterea mandatelor de arestare preventivă.

Pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button