Cum au fost prinşi hoţii care furau din căminele studenţeşti Regie din Grozăveşti

de:
27 ian. 2016
0 afișări
Cum au fost prinşi hoţii care furau din căminele studenţeşti Regie din Grozăveşti

În perioada 26– 31 octombrie 2015, la nivelul Secţiei 20 Poliţie au fost înregistrate mai multe plângeri privind săvârşirea unor infracţiuni de furt din camere aflate în incinta unor cămine studenţeşti din sectorul 6.

Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că trei tineri au săvârşit faptele reclamate, profitând de faptul că uşile de acces erau neasigurate şi reuşind să sustragă mai multe bunuri, printre care patru laptopuri, mai multe telefoane mobile, o sumă de bani şi bonuri de masă.

La data de 26 decembrie a.c., poliţiştii Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, au pus în aplicare o autorizaţie de percheziţie, la domiciliul unuia dintre bănuiţi, cei trei tineri fiind conduşi pentru audieri la sediul Secţiei 20 Poliţie.

În urma investigaţiilor efectuate a reieşit faptul că majoritatea bunurilor sustrase au fost introduse, în baza unor documente false, în gestiunea unei case de amanet, unde unul dintre tineri îndeplinea funcţia de agent comercial, iar o parte dintre bunurile sustrase au fost comercializate la alte case de amanet.

Prejudiciul total creat prin săvârşirea faptelor este estimat la 17.700 de lei, fiind recuperat în proporţie de 30%.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi delapidare, cu cei în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Cookies