Cum au fost păcălite judecătoarele Costache şi Dinu că nu pot fi INTERCEPTATE în lift

de:
19 mart. 2013
0 Afișari
Cum au fost păcălite judecătoarele Costache şi Dinu că nu pot fi INTERCEPTATE în lift

Ofiţerii anticorupţie care mergeau la Tribunalul Bucureşti pentru a cere mandate de arestare preventivă în alte cauze, dar care erau însărcinaţi şi cu ancheta în cazul judecătoarelor Viorica Dinu şi Antonela Costache, îi spuneau acesteia din urmă că în lifturile capitonate cu aluminiu sau cu tablă nu pot fi făcute interceptări cu sistemele tehnice deţinute la ora actuală, au declarat marţi pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Astfel, atât judecătoarea Antonela Costache, cât şi Viorica Dinu ar fi căzut în capcana anchetatorilor şi ar fi purtat mare parte a discuţiilor despre dosarele în care se cereau intervenţii în schimbul unor sume mari de bani în lifturile Tribunalului Bucureşti, care sunt capitonate integral cu tablă şi aluminiu, au precizat sursele citate.

Telefoane vechi ca să scape de anchetatori

Totodată, judecătoarea Antonela Costache ar fi aflat în acelaşi mod că nu ar putea fi interceptată dacă ar deţine un telefon mobil de generaţie veche. Sursele judiciare au precizat că cele două judecătoare şi-ar fi achiziţionat astfel de telefoane mobile pentru a se feri astfel de o presupusă anchetă.

În 15 martie, Curtea de Apel Bucureşti a decis arestarea preventivă a judecătoarelor Viorica Dinu şi Antonela Costache, suspendate de CSM din funcţia de judecător la Tribunalul Bucureşti după ce au fost acuzate de luare de mită şi trafic de influenţă pentru soluţii în mai multe dosare, printre care şi cel al lui Dinel Nuţu, fost Staicu.

Cookies