LA MINE-N CARTIER

Cum a involuat Parcul Drumul Taberei din 2011 până acum – distrugerea spațiului verde. VIDEO

PARCUL DRUMUL TABEREI. Într-o înregistrare skycam.ro se poate vedea cum era amenajat Parcul Drumul Taberei înainte de începerea lucrărilor de modernizare. Filmarea aeriană arată frumusețea unui parc cu un spațiu verde extins, plin de vegetație și arbori. Spațiul verde, deși neamenajat modern, era îngrijit și satisfăcea nevoile locuitorilor de a se relaxa într-un parc verde, fără betoane.

Însă în procesul de modernizare și reabilitare Parcul Drumul Taberei a suferit o transformare vizibilă a spațiului verde. Imaginile surprinse prin timelapse, din 2011 până în 2014, arată că majoritatea defrișărilor din parcul Drumul Taberei au avut loc în anul 2014.

Propiectul propus de Primăria Sectorului 6 avea printre obiective și creșterea suprafeței de spațiu verde, însă lucrările arată că, în fapt, spațiul verde se micșorează prin ampalsarea unor construcții costisitoare care aglomerează spațiul parcului.

Amendă de la Garda de Mediu

„Pentru neluarea măsurilor de reducere a imisiilor de pulberi datorată activității șantierului SC Pergola Grădini Decorative SRL a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 15.000 lei, conform Legii nr. 104/2011, privind calitatea aerului înconjurător”, se arată într-un răspuns al Gărzii de Mediu primit de locuitorii sectorului și publicat pe Facebook aici.

În același răspuns se arată că „Activitățile de defrișare au fost realizate în baza Avizului de Specialitate nr. 4204/1165637/2013, eliberat de Primăria Municipiului București privind avizarea defrișării unui număr de 162 exemplare arbori, din care 26 exemplare uscate, 32 exemplare în declin biologic, 48 exemplare cu scorburi la rădăcină sau trunchi, arbori infectați cu ciuperci saprofile, arbori înclinați etc. Conform condițiilor Avizului Protocolului pentru plantarea în compensație, Primăria Sectorului 6 are obligația de a planta 1.000 arbori tineri cu balot de pământ.” 

Reamintim că zeci de bucureşteni din Sectorul 6 au participat, sâmbătă, la protestul organizat în parcul Drumul Taberei ca urmare a faptului că parcul este şi acum închis, deşi autorităţile locale au anunţat de multiple ori că lucrările se apropie de final. Detalii aici.

PARCUL DRUMUL TABEREI. Lucrările de modernizare a parcului Drumul Taberei au început în primăvara anului 2013. Atunci autoritățile promiteau redeschiderea parcului după aproape un an, adică în vara anului 2014, însă lucrările s-au prelungit până în prezent.

Valoarea totală a investiţiei în reamenajarea parcului Drumul Taberei se ridică la aproximativ 18 milioane de euro, banii fiind asiguraţi, în cea mai mare parte, din fonduri europene şi o cotă parte contribuţia administraţiei locale. 

PARCUL DRUMUL TABEREI. Proiectul privind „Modernizarea arhitecturală şi peisagistică a Parcului Drumul Taberei” are o valoare de 75.188.177,45 lei din care contribuţia proprie a Primăriei Sectorului 6 este de 1.215.809,90 lei, restul de bani constituind fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană. Asocierea care a câştigat contractul este formată din S.C. PERGOLA GRADINI DECORATIVE S.R.L. -S.C. PROMS CONCEPT GROUP S.R.L.-S.C. CONSTRUCTII ERBASU S.A.- S.C. HIDROCANAL SL-S.C. UTI TRAFFIC MANAGEMENT S.A.-S.C. E-FACTOR SOLUTIONS S.R.L.-S.C. METABET C.F. S.A.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button