Cum au fost descoperite cinci tone de articole pirotehnice, într-un depozit din Capitală

de:
25 dec. 2015
0 Afișari
Cum au fost descoperite cinci tone de articole pirotehnice, într-un depozit din Capitală

La data de 24.12.2015, în jurul orei 21:20, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Toxice din cadrul Poliţiei Capitalei, au identificat un bărbat de 30 de ani, administratorul unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti, care a transportat cu o autoutilitară într-un depozit neautorizat din sectorul 4, în vederea comercializării ulterioare către persoane fizice, un număr de 326 baxuri de articole pirotehnice, în greutate de 5129 kg din categoriile 1şi 2.

Depozitul în cauză a fost sigilat, iar cercetările sunt continuate de către poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Toxice, pentru săvârşirea infracţiunii de operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, cu cel în cauză în stare de libertate.

Poliţia Capitalei reaminteşte că orice operaţiune cu articole pirotehnice efectuată de persoane fizice sau juridice, fără a deţine autorizaţia prevăzută de lege, constituie infracţiune.

Prin operaţiune cu articole pirotehnice se înţelege nu numai importul, confecţionarea şi vânzarea acestora, ci şi cumpărarea, deţinerea sau folosirea lor.

Pentru a evita producerea unor situaţii de natură să pună în pericol viaţa dumneavoastră şi mai ales pe cea a copiilor, Poliţia Capitalei vă recomandă să nu cumpăraţi, să nu utilizaţi şi nici să nu permiteţi folosirea de articole pirotehnice comercializate de către persoane neautorizate.

Totodată, Poliţia Capitalei recomandă tuturor persoanelor să supravegheze cu atenţie copiii care folosesc articolele pirotehnice permise de lege, pentru a evita astfel producerea de evenimente nefericite ce pot pune în pericol viaţa, integritatea corporală sau sănătatea acestora.

Acțiunea se înscrie în planul de măsuri al Ministerului Afacerilor Interne pentru asigurarea unui climat de liniște publică în perioada sărbătorilor de iarnă, protecția cetățeanului față de practicile comerciale ilicite și însănătoșirea mediului de afaceri.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Cookies