ARHIVA B365

Cum au evoluat lucrările la tronsonul de vest al Centurii Capitalei. GALERIE FOTO

Oficialii CNADNR promit că, din vara anului 2018, șoferii vor putea circula pe patru benzi pe toată lungimea variantei ocolitoare a Bucureștiului, în contextul în care ultimii opt ani, s-a realizat doar un sfert din lucrări.

În prezent, pe tronsonul de vest al Centurii Capitalei s-a balastat o porţiune decopertată anterior de cei de la Alpine, iar la sensul giratoriu de la benzinării mai sunt de făcut trotuarele şi bordurile. Totodată, continuă balastările la rampa Dragomireşti şi au început şi balastările în zona benzinăriei Petrom. Ulterior ar trebui să se înceapă o nouă decopertare, conform utilizatorului shoppy, de pe forum.metrouusor.com, care a postat şi câteva imagini de pe acest tronson al Centurii Capitalei.

Conform romania-actualitati.ro, noul termen de finalizare pentru tronsonul de aproximativ 10 km dintre Autostrada A 1 și Chitila este decembrie 2015, după ce în noiembrie 2014 se estima deschiderea circulației în septembrie anul acesta. Deşi lucrările de modernizare nu au avansat conform graficului, stadiul fizic fiind de 35% în luna aprilie a acestui an, CNADNR anunţă că şoferii vor putea beneficia de patru benzi pe cei 10 km de şosea de pe tronsonul de vest al Centurii Capitalei până la finele anului.

Toate aceste întârzieri se contabilizează în pierderi pentru transportatorii de mărfuri care stau în coloane nesfârșite iar aglomerația de pe centură face ca mulți bucureșteni să prefere circulația prin oraș.

Punctele negre ale Centurii București sunt, conform oficialilor CNADNR, la Domnești, Popești –Leordeni, Berceni sau Glina, unde șoferii fac slalom printre gropile adânci şi nici nu există pasaje de trecere.

Pentru a trece de intersecția de la Domnești unde cozile de TIR-uri se întind pe 2-3 kilometri, șoferii așteaptă cel puțin o oră. CNADNR a scos la licitație construcția pasajului suprateran care va fi realizat sub forma unui sens giratoriu suspendat.

„Luna viitoare atribuim contractul pentru sensul giratoriu de la Domnești. Chiar dacă estimarea noastră a fost de circa 140 milioane de lei, constructorii au venit cu oferte mult mai mici. În vara anului 2017 vom avea sens giratoriu pe centură la Domnești”, au declarat oficialii CNADNR, citaţi de Capital.ro.

Vezi şi: Când vom circula pe viitorul pasaj de la Domneşti de pe Centură


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button