BAZAR

Cum arăta Ziarul Libertatea pe 22 decembrie 1989. FOTO

Prima pagină a publicației avea două materiale mari, cu titlurile glorioase ale zilelor înfrigurate din Decembrie ’89. „Victorie!”, se citea mare, în deschiderea ziarului, scrie libertatea.ro. „Cetăţeni! Fraţi români, am învins! Tiranul a fost învins! Puterea e acum în mâinile poporului!”.

Cele patru pagini ale ziarului Libertatea, publicate într-un timp record pentru nivelul tehnic al vremurilor, erau expresia entuziasmului care pusese stăpânire pe ţară, ecoul exploziei din milioane de piepturi.

Câteva sute de exemplare au fost aruncate de la balcon de cei prezenţi în redacţie peste oamenii care îşi clamau în stradă libertatea, restul tirajului fiind încărcat în Dacii, dus în punctele fierbinţi ale Bucureştiului.

„Pentru că publicaţia era foarte populară, multă lume se adunase deja în faţa redacţiei, strigând din răsputeri ‘Libertate! Libertate'”, au povestit ulterior cei care au fost martori la eveniment.
Extrase din primul număr

Primele ore ale Libertăţii. În clipa în care scriem aceste rînduri, în faţa redacţiei ziarului, acum liber, se cîntă Hora Unirii. Sub această emoţie profundă relatăm întîmplările petrecute ieri în piaţa Eroismului, de la Universitate, unde am fost martori oculari începînd cu primul moment şi terminînd cu odiosul genocid, declanşat din ordinul «celui mai iubit fiu al poporului»”.

Mai multe, aici. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button