Cum arată tigăile cu care Sebastian Ghiţă ar fi mituit alegătorii şi ce valoare au

de:
25 iun. 2015
0 Afișari
Cum arată tigăile cu care Sebastian Ghiţă ar fi mituit alegătorii şi ce valoare au

Conform aktual24.ro, Ghita s-a folosit de tigai si la alegerile locale din 2012.

Tigaile au fost date locuitorilor din Ploiesti insotite de fluturasi pe care scria „Prajeste-i pe PDL-isti”.

Aceleasi tigai au fost folosite si in campania pentru alegerile parlamentare. Procurorii DNA sustin ca „in campania electorala pentru alegerile parlamentare din anul 2012, cand inculpatul Ghita Sebastian Aurelian a candidat si a castigat un post in Camera Deputatilor, o parte din banii ‘economisiti’ in modalitatea aratata, in cuantum de 279.000 lei, au fost extrasi si folositi pentru achizitionarea de pe piata neagra de asa zise materiale electorale (de exemplu tigai), ce au fost utilizate pentru a determina un numar important de persoane sa il voteze. Pentru justificarea aparenta a cheltuielilor, au fost intocmite documente fictive prin intermediul societatilor controlate de acesta”.

În analiza realizată de DNA apare şi numele unui politican din Prahova, senatorul Daniel Savu. Conform analizei, Ghiță a folosit 111.600 de lei pentru 12.000 tigăi (fiecare tigaie în valoare de 9,3 lei), dobândite fără documente legale. Mai, ele erau înscripționate cu numele lui Sebastian Ghiţă, candidat la funcția de deputat – 7.525 tigăi și cu numele lui Daniel Savu, candidat la Senat-  4475.

 La alegerile prezidenţiale din 2014, tinerii democrați din Republica Moldova au oferit, „din partea TSD România maiou și ceas” în schimbul votului pentru Victor Ponta, după cum relata infoprut.ro în perioada respectivă.

Sebastian Ghita este acuzat de trafic de influenta; complicitate la schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene; spalare de bani, in forma continuata; evaziune fiscala, in forma continuata; coruperea alegatorilor si efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, in forma continuata, acestea adaugandu-se celei de sprijinire a unui grup infractional organizat.

Cookies