Cum arată soţia lui Andrei Baciu, propus ministrul Sănătăţii, dar scos ulterior din listă. FOTO

de:
16 nov. 2015
122 Afișari
Cum arată soţia lui Andrei Baciu, propus ministrul Sănătăţii, dar scos ulterior din listă. FOTO

Fotografiile în care Andrei Baciu, cel propus ministru al Sănătăţii, au făcut înconjurul presei în acest weekend.

Puţini sunt cei care ştiu şi cum arată soţia acestuia. Imaginea a fost făcută publică de jurnalista Izabela Pănescu de la Digi 24 care a povestit pe blogul personal şi împrejurările în care l-a cunoscut pe Andrei Baciu.

„Pe Andrei l-am cunoscut la inceputul anului, cand a venit in vizita la noi. A fost coleg de liceu cu sotul meu si nu se mai vazusera de mult timp. Eu am stat deoparte, i-am lasat sa depene amintiri, dar atat cat am interactionat am simtit ca este un medic pasionat de ceea ce face. A doua oara ne-am vazut la nunta noastra. Desi fusese la un congres la Bruxelles si apoi direct la Alba Iulia, la intalnirea de 10 ani de la terminarea liceului, a venit si la nunta. Este tanarul de langa mine, iar in stanga este sotia lui, Ioana. Amandoi au o alimentatie sanatoasa, iar asta ma bucura mult! In plus, stiu de la sotul meu ca era cel mai bun la volei in Liceul Militar din Alba Iulia 🙂 Dupa liceu nu a ales Academia Militara, cum au facut multi dintre colegii lui, ci a mers la Universitatea de Medicina din Bucuresti. S-a specializat in chirurgie cardiovasculara in Franta, dar s-a intors in Romania, desi sunt sigura ca ar fi putut ramane acolo. Inca o bila alba din partea mea 🙂 Sa mai spun si ca lupta pentru drepturile pacientilor? Este presedintele Asociatiei SOS Drepturile Pacientilor”, a scris Izabela Pănescu pe blogul său.

Andrei Baciu, scos de pe lista miniştrilor lui Cioloş la cererea lui Dragnea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că l-a sunat duminică pe Dacian Cioloş, solicitându-i să-l retragă pe Andrei Baciu din lista miniştrilor din noul cabinet, nominalizarea pentru Ministerul Sănătăţii. Dragnea l-a ameninţat pe Cioloş că, altfel, PSD nu va vota Guvernul, apreciind că acesta este un „personaj exotic”, fără experienţă.

„Aseară (duminică – n.r.), după ce am terminat conferinţa de presă, colegii mei mi-au arătat informaţiile legate de acel personaj. L-am sunat pe domnul premier desemnat Dacian Cioloş imediat, spunându-i că PSD nu poate lua în calcul votul pozitiv la învestitura Guverului dacă acel domn rămâne membru al Cabinetului”, a spus Dragnea citat de adevarul.ro.

Andrei Baciu nu mai este propunerea lui Cioloş pentru Ministerul Sănătății

UPDATE: Andrei Baciu nu a mai fost inclus în lista miniştrilor propuşi de Cioloş, trimisă la Parlament duminică seara. El a fost înlocuit cu Patriciu Achimas Cadariu.

Liderul PSD a afirmat că, „spre satisfacţia” sa, Dacian Cioloş l-a înlocuit pe Andrei Baciu cu un „domn respectabil”, pe care social-democraţii îl pot susţine. Liviu Dragnea a spus că propunerea pentru Ministerul Sănătăţii „era ceva de neacceptat””, în condiţiile în care medicii s-au evidenţiat ca nişte „eroi” în ultima perioadă şi nu ar fi acceptat nici ei o astfel de propunere.

„Cum s-ar fi simţit cu un asemenea personaj exotic în fruntea ministerului?”, a continuat Dragnea. Acesta a precizat că principala problema a fost lipsa de experienţă. „Nu cred că un domn la 27 de ani şi care din câte am înţeles nu avea nici rezidenţiatul luat ar fi putut gestiona acest sistem foarte important. Şi tinerii care au ieşit în stradă au cerut în mod serios un sistem de sănătate mai bun”, a spus Dragnea.

Ce miniștri a propus premierul desemnat Dacian Cioloș. LISTA COMPLETĂ și informații din CV

Premierul desemnat Dacian Cioloș a anunțat, duminică, lista noului Guvern. Cioloș a precizat că a căutat oameni profesioniști, deschiși spre dialog, precizând totodată că o treime din membri sunt femei. Puteți consulta mai jos lista completă cu noii miniștri propuși, precum și informații privind experiența profesională a fiecăruia.

Întrebat dacă decizia a fost luată după ce au apărut în presă pozele cu Andrei Baciu de pe vremea când era model de lenjerie intimă, Dragnea a spus că nu vrea să comenteze astfel de probleme, fiecare fiind liber să se îmbrace cum vrea, dar nu într-o instituţie publică. „Ce să spun, că m-au deranjat nişte articole de îmbrăcăminte? Fiecare se machiază şi se rujează şi se peruchează cum crede de cuviinţă, dacă e în lumea lui. Dacă vrea să fie într-o funcţie publică totuşi nu poţi să faci asta. Fug bolnavii din spitale”, a spus Dragnea.

Cookies