ARHIVA B365

Cum arată şoferul turc care a accidentat grav un poliţist bucureştean. FOTO

Potrivit Digi24, ATAS ABDULLAH deţine Atas Lighting, o firmă care include trei mari magazine de veioze şi corpuri de iluminat din Bucureşti. Unul dintre magazine se află în Otopeni şi este în lichidare, conform sursei citate. Potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul companiei, Atas Lighting are în prezent două showroom-uri, unul la Gara de Nord, pe Str. Mircea Vulcănescu, şi altul pe Calea Dorobanţilor nr. 134.

ATAS ABDULLAH a fost apostrofat de mai mulţi oameni prezenţi la spital, care au strigat minute în şir „criminalule”, atunci când acesta a fost ridicat de la Spitalul Floreasca pentru a fi dus la instanţă.

Potrivit unor sursei citate de Realitatea TV, ATAS ABDULLAH, şoferul turc care a accidentat un poliţist în timpul unei razii avea o alcoolemie de 1 la mie, ceea ce înseamnă aproaape în comă din cauza băuturii.

Vicepremierul Gabriel Oprea s-a aflat luni dimineaţă în vizită la Spitalul Floreasca pentru a se interesa de soarta poliţistului rănit de şoferul turc. Poliţistul a mai suferit o intervenţie chirurgicală azi-noapte, aceasta fiind a treia operaţie după accident.

În data de 02.08.2015 procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul ATAS ABDULLAH, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor referitoare la infracţiunea de ultraj.

În fapt, în data de 02.08.2015, în jurul orei 03:20, în timp ce conducea autoturismul marca Hyundai IX35 pe str. Nicolae Caramfil, dinspre bld. Beijing către bld. Aerogării din Bucureşti, sectorul 1, la intersecţia cu şos. Pipera, inculpatul nu a respectat semnalul de oprire al agenţilor de poliţie, s-a apropiat de persoana vătămată I.G. – lucrător de poliţie în cadrul Brigăzii Rutiere de Poliţie a Municipiului Bucureşti, aflat în exerciţiul atribuţiilor de serviciu şi care la rându-i efectua semnale de oprire – a demarat în trombă, determinând persoana vătămată să se prindă de capota autoturismului, fiind târâtă o distanţă de 350 de metri şi aruncată în final pe carosabil, prin manevre succesive, o distanţă de aproximativ 10
metri.

După proiectarea lucrătorului de poliţie, inculpatul Atas Abdullah şi-a continuat deplasarea pe şos. Pipera, aproximativ 2,8 km, iar la intersecţia şos. Pipera – şos. Bucureşti Nord a pierdut controlul autovehiculului şi a părăsit spaţiul carosabil, fiind proiectat în gardul ce împrejmuieşte un imobil.

În urma impactului, persoana vătămată a fost internată în stare gravă, suferind multiple leziuni traumatice grave.

Totodată, inculpatul a fost internat în urma leziunilor traumatice suferite.

La propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, Tribunalul Bucureşti adispus luarea măsurii arestării preventive – în lipsă – a inculpatului ATAS ABDULLAH pe o perioadă de 30 de zile, întrucât starea de sănătate a acestuia nu a permisprezenţa sa în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi, în vederea audierii.

Inculpatul urmează să fie prezentat în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti, în confirmării arestării preventive, după ce starea acestuia de sănătate va permite acest lucru.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesuluipenal reglementată de Codul de procedură penală, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Ancheta în cazul cetăţeanului turc Abdullah Atas este făcută de poliţiştii de la Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei, sub coordonarea Parchetului Tribunalului Bucureşti.

Procurorul de caz, Rareş Stan, a declarat, duminică, că bărbatul este cercetat pentru tentativă de omor, ultraj şi părăsirea locului accidentului, dar deocamdată acesta nu a putut fi audiat, întrucât a rămas internat la spital. Şoferului i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, rezultatul fiind aşteptat de anchetatori.

Duminică au dat declaraţii despre accident colegii poliţistului rănit grav şi s-a făcut cercetarea la faţa locului, existând indicii că şoferul, după ce l-a agăţat pe agentul de la Rutieră pe capota maşinii, a făcut intenţionat un viraj pentru ca acesta să cadă.

„S-a emis un mandat în lipsă pentru suspect, însă audierea acestuia la spital nu a fost posibilă. Starea medicală nu permite audierea lui”, a mai spus procurorul.

Polițistul participa la o razie nocturnă, sâmbătă, şi i-a făcut semn unui șofer turc să tragă pe dreapta, la intersecția șos. Pipera cu str. Nicolae Caranfil.  Acesta a încetinit, dar, când a ajuns în dreptul polițistului, a accelerat şi l-a acroșat pe capotă. L-a târât aproximativ 500 de metri, apoi l-a aruncat pe carosabil, polițistul suferind politraumatisme. Bărbatul este internat la Spitalul Floreasca, în comă indusă.

„În jurul orei 03:30, un conducător auto a refuzat să oprească la semnalul regulamentar al agentului de poliţie rutieră, lovindu-l şi circulând cu acesta pe capotă aproximativ 400 m, după care agentul a căzut pe partea carosabilă, iar conducătorul auto şi-a continuat deplasarea. De îndată s-a procedat la urmărirea autoturismului, iar după aproximativ 2 km, din cauza vitezei, conducătorul auto a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat în coliziune cu un gard, după care a fost imobilizat. Agentul de poliţie rutieră a fost transportat la spital, unde se află internat, în stare gravă. Conducătorul auto a fost transportat şi el la spital, unde a primit îngrijiri medicale şi i-au fost recoltate probe biologice.”, informează Poliția, printr-un comunicat de presă.

Sâmbătă noaptea, peste 350 de poliţişti au acţionat în mai multe zone din Capitală şi judeţul Ilfov pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică. În urma controalelor efectuate, poliţiştii au aplicat peste 600 de sancţiuni contravenţionale, cu valoare totală estimată la 210.000 de lei, au ridicat bunuri în valoare de aproximativ 7.000 de lei, în vederea confiscării şi au verificat peste 650 de autoturisme.

De asemenea, au fost constatate 14 infracţiuni, 13 dintre acestea la regimul circulaţiei rutiere şi o infracţiune conform Legii 143/2002 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri. Au fost reţinute totodată 29 de permise de conducere şi au fost retrase 56 de certificate de înmatriculare. DETALII, AICI. 

Poliţistul rănit are 44 de ani şi lucrează în Poliţie de 23 de ani, a spus vicepremierul Gabriel Oprea, luni, înainte de a-l vizita la spital pe poliţistul rănit de şoferul turc. Politicianul a adăugat că poliţistul a fost premiat anul trecut pentru că datorită lui au fost descoperiţi cei mai mulţi şoferi băuţi în trafic.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button