ARHIVA B365

Cum arată sistemul electronic de vot de 812.000 lei pentru Consilierii Generali

Pentru a putea vota, consilierii trebuie să se identifice prin amprenta papilară, punând degetul pe aparat. Astfel, aparatul funcționează și ca o „condică” a aleșilor locali. Pe lângă micul aparat de recunoaștere, montat la intrările în sală, consilierii generali au primit microfoane pe fiecare birou din sala de ședință și sistem de vot cu cartelă.

Totuși, sistemul electronic nu va fi folosit încă din ședința de Consiliu General de azi, deoarece mai trebuie instalate programe de software pe ele. 

Banii vor ajunge la SC Aniva Consult Technology, firma care a câștigat licitația organizată de municipalitate.

Noua tehnologie cuprinde un sistem de informare a membrilor CGMB, un sistem de conferință și vot individual cu identificare duală (amprentă și card individual), sistem de sonorizare sală și sistem de afișare video a rezultatelor de vot. Sistemul va permite comunicarea între un număr de 56 de participanți într-o sesiune de ședință.

În prezent, CGMB are 52 de membri. De obicei, alături de cei 52 de consilieri generali la sedințe participă și primarul general al Capitalei, dar și reprezentantul prefecturii București. Sistemul de informare și vot electronic va fi configurat astfel încât în situația în care consilierul general nu se identifică prin verificarea amprentei și a cardului individual, el nu va putea vota.

De asemenea, o dată cu noul sistem, municipalitatea a achiziționat și 150 de carduri cu microprocesor și identificare personală, posibilitate de stocare a informațiilor despre participanți/delegați și recunoașterea automată de către baza de date a sistemului, posibilitate de programare a diferitelor drepturi pentru participanți: activarea consolei de microfon, acces la discuții, acces la sistemul de vot, acces la sistemul de traducere simultană.

Contractul include și cursuri de specialitate pentru instruirea personalului care va utiliza echipamentele în cauză, dar și mentenanța întregului sistem pe o perioadă de 36 de luni.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button