LA MINE-N CARTIER

Cum arată sediul renovat al Primăriei Sectorului 1 din Bd. Banu Manta. FOTO

Clădirea, monument istoric de interes local, a fost consolidată anticutremur şi restaurată. Acum e o perlă arhitecturală şi găzduieşte activitatea tuturor departamentelor Primăriei Sectorului 1.

Parterul e deschis total publicului, căci aici funcţionează toate departamentele de contact cu cetăţenii: Cadastru, Reabilitare Termică, Autoritate Tutelară, Urbanism, Fond Imobiliar, Casieria Direcţiei de Taxe şi Registratura. Etajul I găzduieşte, printre altele, biroul primarului Andrei Chiliman şi impresionanta sală de consiliu, scrie click.ro.

Reamintim că, în toamna anului 2009, acoperişul clădirii din Bdul. Banu Manta a luat foc, după care o parte din acesta s-a prăbuşit. La vremea respectivă nu se afla nicio persoană în interiorul imobilului şi nu au fost înregistrate victime.

În turnul Primăriei se afla un străjer de aramă care avea menirea de a veghea asupra orașului. Străjerul îmbrăcat în armură medievală a fost salvat din incendiu în 2009 și pentru a putea fi admirat de toată lumea, primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a decis ca în curtea Primăriei să fie amplasată o copie a acestuia, potrivit revistei Primăriei Sectorului 1.

SEDIU PRIMĂRIA SECTOR 1 – BD. BANU MANTA: Monument istoric, clădirea Primăriei Sectorului 1 din Bld. Banu Manta a fost construită în stilul arhitecturii neoromâneşti interbelice, în perioada 1927 – 1929, şi are un regim de înălţime S+P+M+3E şi o suprafaţă totală de 7.096,28 mp. Sediul Primăriei Sectorului 1 din Bucureşti face parte din categoria clădirilor publice importante pentru managementul situaţiilor de urgenţă, clădire administrativă inclusă în Lista monumentelor istorice cu servicii şi funcţiuni publice.

SEDIU PRIMĂRIA SECTOR 1 – BD. BANU MANTA: Modernizarea clădirii din Bulevardul Banu Manta trebuia să fie finalizată încă din decembrie 2011. Însă Primăria Sectorului 1 a atribuit prin licitație deschisă, la sfârșitul lunii martie, un contract în valoare de 4,4 milioane de euro (19,5 milioane de lei) pentru amenajarea sediului Consiliului Local Sector 1 în Bd. Banu Manta. Mai mult, firma câștigătoare, SC Rotary Construcții SRL, s-a ocupat și de consolidarea și mansardarea imobilului în 2009, când acoperișul clădirii din Bd. Banu Manta a luat foc. Reamintim că, primarul Andrei Chiliman anunțase din octombrie 2014 că sediul Prămăriei Sectorului 1 din Bulevardul Banu Manta va fi gata pe la începutul anului 2015, iar prin februarie-martie se vor muta birourile funcționarilor.

Mai multe imagini pe click.ro.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button