BAZAR

Cum arăta Salonul Regal din Gara de Nord la inaugurarea din 1896 GALERIE FOTO

Salonul Regal a fost construit special pentru vizita împăratului Franz Joseph al Austro-Ungariei, fiind folosit ulterior şi ca sală de aşteptare pentru familia regală şi alte oficialităţi ale României.

Încăperea a fost surprinsă în fotografii chiar înainte de momentul vizitei istorice, de fotografii Franz Duschek Fiul şi Ioan Spirescu, după cum a povestit joi bibliotecarul Emanuel Bădescu de la Cabinetul de Stampe al Academiei Române, în cadrul unei conferinţe care a avut loc la Palatul Suţu.

Imaginile de mai jos se află în arhiva Cabinetului de Stampe al Academiei Române:

Mobilierul era din piele roşie, cu finisaje de lux din marmură şi lemn de esenţă nobilă. Salonul era iluminat de lustre executate de firma parisiană Fontanne.

Salonul Regal se află în imediata apropiere a sălilor de asteptare din Gara de Nord. A fost restaurat în forma iniţială acum doi ani, fiind inaugurat pe 1 decembrie 2013 de Principesa Margareta şi principele Radu.

Pe lângă imaginile cu Salonul Regal, cei doi fotografi, care aveau un atelier în Capitală, au fost desemnaţi, alături de fotograful oficial al familiei Regale Franz Mandy, să imortalizeze întreaga vizită a împăratului în imagini, dar şi felul în care era împodobit oraşul pentru eveniment.

Mai jos, coroana imperială de la intersecţia Căii Victoriei cu Bulevardul Elisabeta:

Arcul de Triumf de pe Bd. Independenţei:

Arcul de Triumf de pe Calea Griviţei:

Arcul de Triumf de pe Calea Victoriei:

Arcul de Triumf spre Palatul Cotroceni:

 

 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button