Cum arăta regele Mihai când era copil. FOTOGRAFII DE COLECŢIE

de:
02 mart. 2016
8 Afișari
Cum arăta regele Mihai când era copil. FOTOGRAFII DE COLECŢIE

După o domnie zbuciumată, începută la vârsta de 19 ani, a fost nevoit să abdice în anul 1947. A urmat un lung exil de peste 50 de ani, iar din anul 2001, întoarcerea definitivă în România. Familia Regală însemnă în prezent activităţi de promovare a imagini României în străinătate, sprijin pentru cauza persoanelor defavorizate, încurajarea tinerelor talente şi a spiritului antreprenorial românesc, fiind un element de echilibru la nivelul societăţii româneşti dar şi o punte de legatură între românii din ţară şi cei din afara ei, între trecut, prezent şi viitor.

Un cunoscut post TV din România, amendat de CNA după ce a anunţat moartea Regelui Mihai

Postul de televiziune România TV a fost sancţionat de CNA, după ce a anunţat pe burtieră că a murit Regele Mihai, dar şi pentru o serie de materiale în care Alinei Gorghiu, co-preşedintele PNL, i s-au adus diverse acuzaţii.

Regele Mihai I s-a născut la 25 octombrie 1921, la Sinaia, fiind fiul Regelui Carol al II-lea şi al Reginei-Mamă Elena. Din iunie 1930, după plecarea Reginei-mamă în exil, Regele Mihai a rămas în grija tatălui său. A urmat cursurile unei şcoli organizate de acesta la palat, alături de copii din toate colţurile ţării şi toate categoriile sociale.

Regele Mihai SE RETRAGE din viaţa publică: „Am primit vestea unui serios diagnostic medical”

Majestatea Sa Regele Mihai I al României a decis să se retragă din viaţa publică, în favoarea Principesei Moştenitoare Margareta a României. Regele Mihai a fost diagnosticat cu leucemie și a fost supus unei intervenții chirurgicale în cursul zilei de miercuri.

După decesul Regelui Ferdinand din 1927 şi ca urmare a faptului că Principele Carol a renunţat la statutul de Principe Moştenitor, Principele Mihai a fost proclamat Rege. Fiind minor, s-a instituit o Regenţă, compusă din Principele Nicolae, Patriarhul Miron Cristea şi Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie, Gh. Buzdugan.

Cookies