Cum arată programul „Rabla local” în Sectorul 2. PS2 alocă 3 milioane de lei pentru casarea mașinilor uzate

25 ian. 2023
622 Afișari
Cum arată programul
Cum arată programul "Rabla local” în Sectorul 2. PS2 alocă 3 milioane de lei pentru casarea mașinilor uzate. Imagine simbol: Pexels

Primăria Sectorului 2 anunță că a alocat 3 milioane de lei pentru programul ”Rabla local”. Administrația locală și-a propus să elibereze spațiul public și trotuarele din Sectorul 2 de mașinile uzate.

3 milioane de lei pentru programul ”Rabla local” din Sectorul 2

„Eliberăm spațiul public și trotuarele de rable. Alocăm 3 milioane de lei pentru casarea mașinilor uzate.”, anunță PS2 într-o postare pe pagina de Facebook.

Autoritatea locală a decis să participe la programul privind casarea mașinilor uzate. Normele pentru Programul Rabla local încă nu au fost publicate, dar Primăria Sectorului 2 subliniază că a acționat proactiv și a decis să aloce suma de 3 milioane de lei din bugetul local pentru desfășurarea acestui program.

„Am decis să participăm la programul privind casarea autovehiculelor uzate, cunoscut și sub denumirea de ”Programul Rabla local”, iar până la publicarea normelor am acționat proactiv și am alocat suma de 3 milioane de lei din bugetul local, pentru desfășurarea sa”

Care este obiectivul programului

Obiectivul Programului Rabla local este finanțarea nerambursabilă din Fondul pentru Mediu, dar și din bugetul autorităților locale, prin acordarea unui voucher în valoare de 3.000 de lei pentru fiecare mașină uzată cu o vechime egală sau mai mare de 15 ani, în schimbul predării acesteia spre casare.

„E momentul să facem un pas înainte către eliberarea și ordonarea spațiului public prin eliminarea vehiculelor vechi, uzate, care sunt de multe ori abandonate pe domeniul public, blocând fie trotuare, fie locuri de parcare sau o bandă de circulație”, spune PS2.

Totodată, vor putea fi retrase din circulație mașinile cu norma de poluare 3 și/sau inferioare, astfel parcul auto poate fi regenerat pe parcursul anilor următori.

„Nu în ultimul rând, beneficiul va fi pentru sănătatea noastră, a tuturor – reducând sursele de poluare, crește calitatea aerului”, explică Primăria Sectorului 2.

Cookies