Cum arată primul Subway din România. Cât costă sandwichurile GALERIE FOTO

de:
10 apr. 2012
4 Afișari
Cum arată primul Subway din România. Cât costă sandwichurile GALERIE FOTO

La eveniment a fost prezent inclusiv ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Mark Gitenstein.

Magazinul de pe Bd. Titulescu nr. 1 are o suprafaţă de 150 de metri pătraţi şi 42 de locuri la mese.

Pentru început, meniul cuprinde produsele de bază ale restaurantelor Subway. 15 sortimente de sandwich-uri, care pot fi transformate de sandwich artist în salate sau tortilas, fursecuri, chips-uri, cafea, ceaiuri şi salate aşteaptă primii clienţi. Restaurantul se deschide pentru public marţi la ora 13.00.

10 angajaţi lucrează deocamdată la Subway-ul din Bucureşti, urmând să mai fie angajate cinci persoane. Preţul mediu pentru un sandwich şi un suc este de 12 lei. Preţul unui sandwich de 15 cm este de 8 lei, 8,5 lei sau 9 lei, în funcţie de sortimentul ales. Cei care vor să mănânce un sandwich de 30 cm trebuie să mai plătească încă 5 lei în plus. Aceeaşi sumă poate fi adăugată la preţul sandwichului pentru un meniu complet, care include o băutură răcoritoare şi un fursec. Apa, băuturile răcoritoare şi sucurile de fructe au preţuri de 4 – 6 lei, iar un fursec costă 3,5 lei.

Sandwichiurile vândute în România vor fi făcute doar cu legume proaspete româneşti. Mezelurile vor fi importate întrucât, potrivit lui Cristian Ștefănescu, francizatul Subway, cel care a deschis prima unitate de la nivel local a celebrului lanţ american de restaurante, produsele din carne autohtone nu respectă standardele impuse de companie. ”Subway lucrează cu furnizori aprobaţi, care respectă un gold standard pe care ei îl stabilesc. Din România se asigură doar partea de legume proaspete. Din nefericire, mezelurile din România nu sunt produse la standarde care să se ridice la cerinţele companiei. Există un anume furnizor din afara ţării care livrează mezeluri pentru Bulgaria şi România”, a declarat Ștefănescu, la inaugurarea primului restaurant Subway din România.

Taxa de franciză plătită pentru deschiderea magazinului din Bucureşti a fost de 7.500 de euro, iar investiţia totală, după cum spune patronul, se ridică la „câteva sute de mii de euro”. Redevenţa este de 8% din cifra de afaceri pentru franciză şi de 4,5% din vânzări pentru marketing. Un fost angajat al bancii Piraeus, Corporate Team Leader, responsabil de relatia cu clientii din cadrul bancii a preluat din ianuarie 2012 franciza pentru Romania a lantului de restaurante Subway.

Fondata in 1965, reţeaua de restaurante cu servire rapida SUBWAY® este cea mai mare franciza din lume, cu peste 36.500 de unitati in 99 de tari. În întreaga lume, la fiecare minut se vând 2.800 de sandwich-uri şi salate Subway, după cum a declarat Mark Gitenstein, ambasadorul SUA.

Inainte sa devina francizor al Subway in Romania, Cristian Alexandru Stefanescu a lucrat in sistemul bancar ocupand diverse functii in cadrul departamentelor de relatii cu clientii corporate in bancile Credit Europe Bank Romania si Piraeus Bank Romania, potrivit profilului sau de pe LinkedIN.

Cookies