Cum arată primul magazin deschis de Ghiţă Ciobanul la Bucureşti: ce vinde şi cât costă produsele

de:
09 dec. 2013
50 Afișari
Cum arată primul magazin deschis de Ghiţă Ciobanul la Bucureşti: ce vinde şi cât costă produsele

Ghiţă Ciobanul, pe numele său adevărat Dănuleţiu Gheorghe, a inaugurat luni, în incinta pieţei Progresul din Sectorul 4, primul său magazin din Bucureşti. A ales Capitala pentru că, spre deosebire de Sibiu, aici este mult mai mare puterea de cumpărare. „Păi unde e cea mai multă populaţie dacă nu la Bucureşti? Aici, lumea poa’ să cumpere mai mult decât la noi la Jina, la Sibiu”, a explicat pentru B365.RO Ghiţă Ciobanul care a adăugat că toată marfa din galantare este preparată de el şi familia lui, respectiv naşul său care are ca şi el 1.000 de oi, dar şi un cumnat care deţine 500 de oi. 

La magazinul din Piaţa Progresul vor vinde, prin rotaţie, atât Ghiţă Ciobanul cât şi rudele sale. „Tre’ să mai vedem şi de oi la stână”, explică ciobănaşul de la Jina care a menţionat că pentru deschiderea noului stand din piaţă a pregătit aproximativ 500 de kilograme de brânzeturi. 

CITEŞTE ŞI Cine este, de fapt, Ghiţă Ciobanul şi cum arăta înainte de a deveni celebru în reclama Vodafone.

„Preţurile pe care le avem noi aici (n.r. – la magazinul din Piaţa Progresul) sunt cam cu 10 lei mai mici decât la supermarket”, susţine Ghiţă Ciobanul. 

De la noul stand al lui Ghiţă Ciobanul, bucureştenii pot cumpăra: 

– telemea oaie – preţ 25 lei

– caş ardelenesc – preţ 24 lei

– brânză de burduf – preţ 31 lei

– caş afumat – preţ 27 lei

– brânză de vacă – preţ 17 lei

– cârnaţi semiafumaţi – preţ 29 lei

– cârnaţi afumaţi – preţ 32 lei

– muşchi file – preţ 38 lei

– muşchi ţigănesc – preţ 40 lei

– salam de casă – preţ 30 lei

– tobă – preţ 25 lei

– caltaboş – preţ 25 lei

– ciolan porc – preţ 18 lei

– slănină – preţ 20 lei

– oase porc afumate – preţ 25 lei

– şorici – preţ 25 lei

– jumări – preţ 38 lei. 

Prezent la inaugurarea zonei din Piaţa Progresul în care sunt numai producători autentici, primarul Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a ţinut să îl felicite pe Ghiţă Ciobanul pentru alegerea făcută şi să guste din preparatele pe care acesta le are la vânzare. „A vrut să deschidă un magazin în Bucureşti. A bătut şi el la mai multe uşi. A fost norocul lui şi al nostru că noi eram în plină amenajare a acestui spaţiu destinat exclusiv producătorilor autentici”, a declarat Piedone. 

Cu această ocazie, toţi cei prezenţi au putut degusta, gratuit, din produsele şi preparatele expuse spre vânzare în galantare. Tot luni, în Piaţa Progresul a fost prezent şi Moş Crăciun care a împărţit daruri alimentare vizitatorilor pieţei, dar şi unui grup de colindători format din copiii centrelor de plasament de pe raza Sectorului 4. 

De asemenea, cei care fac cumpărături la piaţa Progresul de minim 50 de lei până pe data de 31 decembrie 2013 pot câştiga, prin tragere la sorţi, unul din cele 50 de premii puse în joc, de la televizoare LCD şi aspiratoare până la cuptoare cu microunde. 

Printre producătorii care şi-au deschis, luni, standurile cu bunătăţi la etajul I al pieţei Progresul din Sectorul 4 al Capitalei se află: 

– Marisan – fabrica de mezeluri

– Negro – peşte şi produse din peşte

– Matis – fabrica de mezeluri din comuna 1 Decembrie

– Avicola Slobozia – carne de pui

– Scuza – preparate din carne şi mezeluri plus brânzeturi din Bucovina

– Casa Anghel – mezeluri

– Mara Prod Carn Alexandria – carne şi produse din carne din abator propriu

– Ghiţă Ciobanul – brânzeturi din zona Sibiului (localitatea Jina)

– Crama Murfatlar – vinuri. 

În urmă cu mai puţin de una an, primarul Sectorului 4 a inaugurat Piaţa Progresul, cea mai mare din Bucureşti. Noul complex agroalimentar este dotat şi cu un cântar al cetăţeanului, numit şi „ocaua lui Piedone”, unde cumpărătorii pot verifica dacă au tot atât în plasă pentru cât au plătit la tarabă. Detalii, aici.  Piaţa Progresul este deschisă de luni până vineri între orele 7-19, sâmbătă de la 7 la 17 şi duminică de la 7 la 15. 

Începând de luni, tot în Piaţa Progresul a fost deschis şi punctul sanitar-veterinar unde bucureştenii pot verifica produsele cumpărate din piaţă şi nu numai. Analizele vor fi efectuate de inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) contra sumei de 11,16 lei/probă. Analizele se efectuează într-un interval de zece minute şi vizează numai carnea de porc. 

„Dacă se depistează o probă care nu este bună, o să vă rog să anunţaţi şi conducerea pieţei pentru a lua şi noi măsurile administrative ce se impun şi să sistăm furnizarea cărnii neconforme”, a specificat Piedone. 

Astfel, toţi cetăţenii care sacrifică animale în propria gospodărie sau achiziţionează produse din carne direct din gospodăriile producătorilor, pot face aici examenul trichineloscopic. Medicii veterinari sunt la dispoziţia cetăţenilor Sectorului 4 şi nu numai, efectuând testul trichineloscopic, prin prelevare din musculatura striată, pilierii diafragmatici, musculatura intercostală sau ceafă, în cantitate de 30 grame/probă. Primăria Sectorului 4 recomandă cetăţenilor să efectueze examenul trichineloscopic şi să achiziţioneze carne sau produse din carne numai din unităţile autorizate sau înregistrate sanitar – veterinar.

Punctul sanitar-veterinar este deschis de luni până vineri între orele 9-18 şi în weekend de la 9 la 16. 

Cookies