Cum arată prima tabăra instalată lângă București, într-o sală de sport de la Corbeanca. Refugiații sunt studenți în tranzit, care studiau în Ucraina

28 feb. 2022
1806 Afișari
Cum arată prima tabăra instalată lângă București, într-o sală de sport de la Corbeanca. Refugiații sunt studenți în tranzit, care studiau în Ucraina

O tabără de circa 100 de studenți străini din New Delhi (India) a fost instalată în Corbeanca de autoritățile locale care au dorit să-i ajute cu cazarea și hrana pe studenții refugiați care învățau în Ucraina și își doresc să ajungă acasă, în țara lor de origine.

Studenții sunt în anul 6 la medicină și acum sunt nevoiți să se întoarcă în țara lor fără să știe dacă își mai pot termina studiile deja plătite, scrie asociația „Protagoniști în educație” care le-a oferit ajutoare.

Ambasada Indiei la București le-ar fi promis că le asigură un zbor către casă în următoarele zile. Primăria Capitalei a anunțat luni că un număr de 411 de refugiați au tranzitat Gara de Nord, unii dintre ei fiind studenți străini care învățau în Ucraina.

Locuitorii din Corbeanca au fost primii care au ajutat cu saltele, așternuturi, pături, perne, mâncare și produse medicale și sanitare. Faptele lor au fost publicate pe grupul de Facebook „Uniți pentru Ucraina” și „Corbeanca social community”.

Te-ar putea interesa și:

Zelenski: „Sunt recunoscător României pentru contribuția la apărarea țării noastre. Și îi mulțumesc lui Iohannis pentru suportul aderării Ucrainei la UE”

București: 411 refugiați din Ucraina, de mai multe naționalități, unii studenți de la Odesa, au sosit în Gara de Nord

Volodimir Zelenski, actorul care-i făcea pe ucraineni să râdă, e acum eroul unei țări care refuză să se predea. Povestea unui președinte care a surprins lumea când a câștigat și cucerește lumea când e atacat

Cookies