Cum arată prima „linie verde” de tramvai din Sectorul 6 și câți arbori s-au plantat FOTOGALERIE

de:
08 iul. 2020
2 afișări
Cum arată prima

Imaginile care arată noua amenajare peisagistică a scuarului central al Bdului. Timișoara au fost publicate, miercuri, de primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu pe pagina sa de socializare:

„Continuăm să lucrăm la proiectele mult așteptate de locuitorii sectorului 6.
Bulevardul Timișoara are acum o „linie verde” de tramvai.
Pe scuar am montat 25.000 de mp de gazon și am plantat 3125 arbuști, 247 arbori și mii de fire de plante perene.
În plus, reabilităm spațiile verzi din jurul blocurilor, iar pe scuar am montat un sistem automat de irigații, alături de un sistem modern de iluminat arhitectural.
Este un proiect ambițios, menit să crească valoarea funcțională și estetică a zonei, alături de Parcul Timișoara, construit și deschis anul trecut”, precizează primarul Gabriel Mutu, pe pagina sa de Facebook unde a atașat și câteva fotografii. 

Gazonul montat pe toată lungimea scuarului are multiple proprietăți benefice pentru sănătate, acționând ca un „filtru de praf”, după cum susțin specialiștii în domeniu și îndeplinând, totodată, funcția de control climatic prin reducerea temperaturilor în zilele toride de vară.

Într-o primă fază a proiectului, a fost amenajat peisagistic scuarul central al Bdului. Timișoara cu gazon și sistem automat de irigații, între str. Valea cascadelor și Piața Danny Huwe. Tot aici a fost montat și un sistem de iluminat arhitectural modern, similar celui de pe Bdul. Iuliu Maniu. 

Pentru înfrumusețarea arterei de circulație, s-au plantat diverse specii de arbori precum Carpen, Catalpă și Magnolie, precum și arbuști deosebiți: hibiscus, berberis, euonymus, spiraea, gaura lindheimeri (floarea albinei), trandafiri dar și plante perene ca: cortaderia,
festuca, imperata, miscanthus, penisetum, iris și crin.

Trotuarele de pe Bdul. Timișoara, redate integral pietonilor
În prezent, în cadrul aceluiași proiect de modernizare a Bdului. Timișoara, se lucrează la reamenajarea parcajelor și a trotuarelor pietonale. Acestea vor fi protejate cu bolarzi, astfel încât să fie integral redate pietonilor, iar șoferii indisciplinați să nu mai fie tentați să urce cu mașinile pe spațiul verde.

Proiectul de amenajare peisagistică a Bdului. Timișoara include și reabilitarea spațiilor verzi a grădinilor de bloc adiacente arterei de circulație, precum și refacerea semnalizării rutiere pe orizontală și vertical pe toată lungimera de aprox. 7,4 km a bulevardului.

Trebuie precizat faptul că spațiile verzi amenajate cu gazon au multiple proprietăți benefice pentru sănătate, acționând ca un „filtru de praf”. Gazonul creează temperaturi apreciabil mai scăzute decât în alte zone deficitare, lucrând astfel ca aparat de aer condiționat care asigură control climatic al zonei, mai ales în zilele toride de vară. Datorită faptului că particulele de praf și de fum din atmosferă sunt acaparate de gazon, păstrând aerul curat și mai proaspăt, noua amenajare peisagistică acționează ca un filtru de praf.

Cookies