Cum arăta Podul Grant înainte de demolare FOTOGALERIE

de:
13 dec. 2011
70 Afișari
Cum arăta Podul Grant înainte de demolare FOTOGALERIE

Aşa cum reiese din cartea „Construcţii pentru transporturi în România 1881-1981” (autori D. Iordănescu şi C. Georgescu), în 1909, când a fost dat în folosinţă, podul avea structură metalică, scrie Libertatea.ro. Ulterior, în anii 1933, 1939 şi 1967, a suferit mai multe modificări pentru a se lărgi partea carosabilă. Construcţia era atât de populară în Capitală încât, în 1959, i s-a compus o melodie, celebră până prin 1970, cântată de Gică Petrescu şi de formaţia Trio Grigoriu. De altfel, structura a servit şi ca platou de filmare pentru filmele lui Sergiu Nicolaescu. O întreagă scena pentru filmul „Revanşa” a fost filmată pe podul din Cartierul Giuleşti.

VEZI IMAGINI VIDEO CU VECHIUL POD GRANT

Odată cu trecerea timpului, bătrânul pod Grant a devenit nesatisfăcător pentru cerinţele traficului rutier din ce în ce mai intens. Astfel, în anul 1979, a început construirea noului pod Grant, lucrare care a fost dată integral în folosinţă în anul 1982.Numele podului provine de la un englez, Effingham Grant, sosit în Ţara Românească la începutul secolului al XIX-lea, ca secretar al Consulatului Britanic la Bucureşti.

În 1850, el s-a căsătorit cu Zoe Racoviţă, nepoata Zincăi Golescu. Fiul acestuia, inginerul Robert E. Grant, s-a însurat, în 1885, cu Zoe, cea mai mare fiică a boierului Ion Bălăceanu. Urmaşii lor au parcelat şi au vândut terenuri de construcţie situate între şoseaua Crângaşi şi Manufactura Belvedere. Astfel, aici a luat naştere cartierul Grant. În 1909, podul preia numele cartierului pe care-l deservea.

Cookies