LA MINE-N CARTIER

Cum arată Piața Chilia Veche după renovare. FOTO

Locuitorii cartierului Drumul Taberei își pot face cumpărăturile acum și la Piața Chilia Veche care s-a redeschis vineri, 1 august. 

Pentru unii cumpărători prețurile de aici sunt cam mari, iar pentru alții sunt numai bune având în vedere distanța mică față de casă. Însă și cumpărătorii și vânzătorii sunt mulțumiți de reamenajarea și modernizarea pieței.

„Avem cântar la dispoziție, taraba dacă ar fi mai mare ar fi mai bine, dar pentru noi ca producători taraba e cam mică. Închirierea tarabei costă 620 lei lunar (cu TVA), iar pentru cântar se mai plătește suma de 5 lei/zi. Suntem mulțumiți de condiții”, povestește una dintre vânzătoarele din Piața Chilia Veche.

În incinta pieţei sunt amplasate 14 spaţii comerciale pentru desfacerea produselor agroalimentare (lactate, carne, peşte etc.) şi 100 de tarabe destinate exclusiv persoanelor care deţin certificate de producător, vizate pe trimestrul în curs. Piaţa este dotată cu utilităţi şi climatizare. Detalii aici.

„Preţurile practicate sunt de producător iar cei care vin cu autoturismul au la dispoziţie o parcare cu 40 de locuri”, se arată într-un comunicat de presă remis redacției.

„E mai civilizat acum, dar și prețurile sunt mai mari. E un pic mai scump față de piața de la Moghioroș, însă nu mă mai duc până acolo că e departe”, spune o locuitoare din zonă.

Locuitorii sectorului 6 sunt nemulțumiți însă de lucrările de amenajare a spaţiilor verzi care au început în mandatul actualului primar. Oamenii spun că vegetația din jurul blocurilor a fost distrusă și la mai mulţi copaci au fost tăiate rădăcinile când s-au săpat şanţurile pentru instalarea aspersoarelor. B365.ro a scris despre aceste lucrări aici.

„A făcut praf pe aici toată vegetația. Oamenii au făcut sesizare, a venit poliția și au zis că dacă mai fac sesizări vor primi chiar ei amendă”, spune un locuitor din cartier.

Oamenii care s-au adunat pentru inaugurarea Pieței Chilia Veche au așteptat să-l vadă pe primarul Rareș Mănescu și să-l întrebe de proiectele aflate în derulare în Sectorul 6, însă primarul nu a venit la inaugurare.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button