CUM ARATĂ noul parc Timişoara din Sectorul 6, văzut printr-un timelapse VIDEO

de:
29 nov. 2019
70 Afișari
CUM ARATĂ noul parc Timişoara din Sectorul 6, văzut printr-un timelapse VIDEO

„O nouă promisiune îndeplinită: singurul parc nou, construit de la zero, în București!

Un simbol al libertății, la 30 de ani de la Revoluție, ia naștere în inima sectorului 6: Parcul Timișoara!

Duminică, 1 Decembrie, de Ziua Națională a României, fiți alături de mine, începând cu ora 16:00, pentru a inaugura noul parc și pentru a aprinde luminile de sărbătoare din sectorul nostru.

Parcul de pe Bulevardul Timișoara nr. 10 poate fi vizitat începând de mâine, sâmbătă (30 Noiembrie), odată cu celebrarea Sfântului Andrei”, a scris vineri, pe contul de Facebook, primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, care a postat totodată şi un video de aproape un minut care arată cum a luat naştere noul parc Timişoara. 

Noul parc al Sectorului 6 este amplasat pe un teren de peste 18.000 mp unde a funcţionat, mai demult, fosta autobază a operatorilor de salubritate Urban SA şi REBU SA. Aici, pe întreaga zonă de unde a fost scos pavimentul de beton, piatra spartă rezultată a fost folosită între timp pentru repararea aleilor fără infrastructură rutieră din sector, în acest fel realizându-se o economie importantă la bugetul local.

Ce dotări are noul parc Timişoara 

Parcul din Bd. Timişoara nr.10 beneficiază de locuri de joacă pentru copii, dotate cu suprafeţe antitraumă, plus un leagăn incluziv, destinat copiilor cu dizabilităţi motorii. La acestea, se adaugă terenuri de sport pentru adulţi şi copii, precum şi aparate de fitness urban.
IMPORTANT! Parcul este dotat şi un echipament calisthenics, cu ajutorul căruia pot fi lucrate mai multe grupe de muşchi în acelaşi timp.
Calisthenics oferă pe lângă fitness muscular și cardiovascular, îmbunătățirea abilităților psihomotorii cum ar fi echilibru, agilitate, coordonare.
Echipele sportive, unitățile militare, taberele școlare sau orice grupuri care practică gimnastică utilizează acest tip de exerciții ca formă de pregatire fizică sincronizată pentru a crește coeziunea de grup și disciplina.
Acest tip de exerciții sunt de asemenea populare datorită componentei educaționale, fiind apreciate la scară largă în școlile primare și secundare din întreaga lume, datorită programelor de educație fizică adaptate acestora.

În ceea ce priveşte amenajarea spaţiului verde, la parcul din Bdul. Timişoara nr.10 a fost montat gazon rulou nou, sistem automat de irigaţii şi au fost plantaţi 234 arbori (platani, tei şi arţari) şi aprox. 1.600 arbuşti ornamentali, inclusiv 874 trandafiri. Parcul beneficiază de alei pavate, şi sistem de supraveghere video, inclusive Wi-fi. Parcul beneficiază, de asemenea, de trei cişmele publice şi o fântână arteziană deosebită, plus foişoare şi pergole.

Vizitatorii au la dispoziţie 120 de bănci pentru odihnă şi alte 120 de coşuri de gunoi pentru păstrarea curăţeniei.

Pentru realizarea investiţiei în noul parc din Bd. Timişoara nr.10, Primăria Sectorului 6 a alocat suma de 12,05 milioane lei fără TVA.
În cursul acestui an, ADPDU Sector 6 a mai executat lucrări de modernizare în parcurile 9 Mai, Nicolae Filimon şi Sf. Andrei, acestea trei având o suprafaţă totală de 33.600 mp.

Cookies