Cum arată parcul Drumul Taberei și ce părere au locuitorii din cartier despre el GALERIE FOTO

de:
02 iun. 2015
12 Afișari
Cum arată parcul Drumul Taberei și ce părere au locuitorii din cartier despre el GALERIE FOTO

În parc exista o singura pista de biciclete circulara de 1,6 km, doua locuri de joaca pe trei categorii de varste pana la 3 ani, pana la 6 ani si pana la 12 ani. Cel pentru copii de pana la 3 ani e delimitat de un rand de banci de cel pentru copii de pana la 6 ani.

Citește și Continuă TOALETAREA ILEGALĂ a arborilor din Parcul Drumul Taberei. Firma, AMENDATĂ de Garda de Mediu

 Ce părere au bucureștenii din cartierul Drumul Taberei despre parcul Drumul Taberei

Părerile bucureștenilor cu care reporterii B365.ro au discutat sunt împărțite. În timp ce unii consideră că parcul era mai frumos înainte de renovare, alții sunt încântați de cum arată în prezent, deși spun că are și lipsuri.

„Părerea mea despre acest parc nu este una foarte bună, era mai frumos înainte. Erau flori mai multe. În primul rând mă deranjează pietrele astea, prea mult beton, sunt două peisaje diferite. Adică nu merge un peisaj lin cu unul cu pietre în mijloc. Mai bine puneau mai multă verdeață și flori. Erau pomi frumoși înainte. Nu zic, poate mai trebuia înlocuiți dintre ei, dar nu toți. Și podul ăla chiar mă deranjează, n-are niciun scop. E foarte frumos, dar n-are niciun rost. Investiție foarte mare, pentru o schimbare mică.”, a declarat unul dintre locuitorii din cartier.

O altă locuitoare din cartier a declarat că noul parc are atât avantaje, cât și dezvantaje. „Îmi place, nu pot să zic că nu. Mai ales acum că este curat, e o plăcere să-mi plimb copiii pe aici. Chiar arată bine, au făcut o treabă bună. Are însă și câteva lipsuri: sunt prea puține locuri de joacă pentru copii și este prea mult beton, nu este suficientă verdeață, așa cum era înainte”, a declarat femeia.

„Abia așteptam să-l redeschidă, n-aveam unde să-mi plimb câinele. Este frumos, îmi place, nu vreau să fiu cârcotaș”, a declarat un alt locuitor al cartierului.

Copiii s-au declarat foarte încântați de parc. Am vorbit cu un grup de șase copii, cu vârste cuprinse între 7 și 9 ani, care au declarat că sunt „parcul este interesant, frumos, ne place să ne jucăm aici”. Doar o fata a spus că-i plăcea mai mult înainte parcul, că erau mai multe locuri de joacă, „erau și saltele”. Însă când am plecat, a venit după noi și a ținut să precizeze: „să știți că m-am răzgândit, de fapt îmi place mai mult acum! Așa să scrieți acolo”.

Lucrările de modernizare a parcului Drumul Taberei au început în primăvara anului 2013. Atunci autoritățile promiteau redeschiderea parcului după aproape un an, adică în vara anului 2014, însă lucrările s-au prelungit până în prezent. 

Valoarea totală a investiţiei în reamenajarea parcului Drumul Taberei se ridică la aproximativ 18 milioane de euro, banii fiind asiguraţi, în cea mai mare parte, din fonduri europene şi o cotă parte contribuţia administraţiei locale. Astfel, valoarea totală a proiectului „Modernizarea arhitecturală şi peisagistică a Parcului Drumul Taberei” este de 75.188.177,45 lei, din care contribuţia proprie este de 1.215.809,9 lei, iar finanţarea nerambursabilă se ridică la 59.574.685,33 lei. Contractul de finanţare a fost semnat la 1 septembrie 2011, iar durata contractului este de 391 de zile lucrătoare, potrivit afirmaţiilor lui Dina.

Fizic, sunt două locuri de joacă, dar, prin dotări, se disting pe categorii de vârstă, până la 3 ani, până la 6 ani şi până la 12 ani. Locul de joacă de la intrarea de la Auchan este unul mare, care înglobează cele două categorii de vârstă, până la 3 ani, înspre Str. Braşov, şi până la 6 ani, înspre interiorul parcului. Există o linie despărţitoare între ele, formată din băncile fără spătar„, a explicat Sorin Dina, managerul de proiect.

În parc mai sunt amenajate doua pavilioane de recreere pentru adulti, o vale cu versanti gazonati si un pavilion pentru sahisti.

În acest parc s-au mai amenajat şi un skatepark, pentru skateri şi rolleri, terenuri multisport, o scenă amplasată în interiorul lacului pentru concerte şi spectacole, care include şi gradene pentru spectatori, o zonă pentru câini, zone de fitness, o pasarelă pietonală belvedere, poduri pietonale şi o zonă de labirint.

Dina a mai explicat că de pe pasarela belvedere se poate vedea imaginea panoramică a parcului şi că labirintul este iluminat seara, iar în mijlocul lui se află o zonă de relaxare cu bănci.

Harta parcului Drumul Taberei, AICI

Şi fântâna din mijlocul lacului a fost modernizată. Aici s-au schimbat sistemul de iluminat arhitectural ambiental, pompele care creează jocul de apă şi sistemul de alimentare cu apă al fântânii, care a fost racordat la reţeaua de apă potabilă a oraşului.

În parc sunt 7.000 metri liniari de sistem de irigatii complet automatizat. Sistemul de irigatii e pe baza de senzori, care opresc apa cand ploua sau cand se atinge un anumit nivel de umiditate in sol.

Iluminatul aleilor din parc se face prin surse pe bază de leduri, iar iluminatul ambiental arhitectural, îngropat la cota 0, în spaţiul verde sau lângă aleile pietonale, pune în valoare anumite elemente de vegetaţie şi elemente arhitectonice din parc.


Cookies