Cum arată Palatul Noblesse, după ce a fost restaurat cu 1,5 milioane de euro GALERIE FOTO

de:
11 mart. 2014
13 Afișari
Cum arată Palatul Noblesse, după ce a fost restaurat cu 1,5 milioane de euro GALERIE FOTO

Palatul va reprezenta sediul Galeriilor Noblesse, reprezentanţii acestora anunţând, printr-un comunicat de presă, că aici va fi inaugurat, în luna mai, un centru de artă şi evenimente care va găzdui şi organiza expoziţii, spectacole, cursuri de specializare şi perfecţionare, evenimente mondene, private şi corporate. Totodată, se doreşte a fi cel mai exclusivist showroom de amenajări interioare din ţară.

„Proiectul Palatul Noblesse mă împlineşte atât profesional, cât şi personal, reprezentând pentru mine realizarea unei viziuni (…) Şi este cu atât mai important cu cât dimensiunea acestui proiect vizează salvarea unei clădiri monument istoric, reprezentativă pentru arhitectura Bucureştiului de la sfârşit de secol IX”, a adăugat Loredana Preda, CEO Galeriile Noblesse.

Clădirea Palatului Noblesse se află pe strada Sfinţilor nr 7 şi a fost construită în 1881 de celebrul arhitect Alexandru Savulescu, cel care a ridicat şi actualul Muzeu Naţional de Istorie. Reşedinţa, clasificată drept monument istoric, este considerată una dintre primele case din Bucureşti construită în stil eclectic, iar, la achiziţionarea de către Galeriile Noblesse, se afla într-o stare avansată de degradare.

În decursul unui an, a fost consolidată, restaurată şi amenajată casa, care are o suprafaţă utilă de 900 de mp, dar şi curtea de 1000 de mp. Investiţia se ridica la peste 1.500.000 de euro si, conform comunicatului de presă citat, a asigurat crearea a celui mai elegant si mai mare show-room exclusivist din Europa de Sud-Est.

Cookies