Cum arată orașul oamenilor? Zeci de mii de bucureșteni au lăsat mașinile pentru o seară și au luat centrul Capitalei la pas [GALERIE FOTO]

30 mai 2021
513 Afișari
Cum arată orașul oamenilor? Zeci de mii de bucureșteni au lăsat mașinile pentru o seară și au luat centrul Capitalei la pas [GALERIE FOTO]

Sâmbătă seară, zecii de mii de bucureșteni au profitat de proiectul „Străzi deschise” care a transformat mai multe zone din centrul orașului în zone pietonale în fiecare weekend, până pe 29 octombrie. Locuitorii Capitalei au profitat de vremea superbă și au luat la pas zonele istorice ale orașului, prilej cu care au fost surprinse mai multe fotografii impresionante.

Bucureștiul preia un demers din marile orașe occidentale și, începând cu acest weekend, deschide în fiecare sfârșit de săptămână centrul orașului pentru pietoni. Inițiativa a fost anunțată săptămâna trecută de Nicușor Dan, la propunerea ARCEN.

„Anunţ proiectul , pe care îl lansăm pe 29 mai. Este vorba de şapte zone în Bucureşti, din centru, de la Bd. Kiseleff, care continuă cu Calea Victoriei, până la Dâmboviţa.

Aceste zone vor fi deschise în fiecare weekend de sâmbătă de la ora 11.00 până duminică, la ora 21.00. Este o invitaţie pentru bucureşteni de a ieşi în aer liber. Este un model pe care oraşele occidentale l-au experimentat.

În al doilea rând, vrem să dăm posibilitatea comunităţilor locale din aceste cartiere de a organiza evenimente pe spaţiul public.

În al treiea rând, este un test pentru un program mult mai ampu pe care vrem să-l facem anul viitor în care să deschidem zonele centrale şi cu străzi din cartiere”, a declarat Nicușor Dan.

Și primarul Capitalei, Nicușor Dan, a ieșit la o plimbare

Primarul General al Bucureștiului, Nicușor Dan, a fost prezent sâmbătă seară să participe la primul weekend al proiectului „Străzi deschise”. Edilul a ieșit la o plimbare împreună cu consilierul său personal, Edmond Niculușcă.

„Împreună cu Edmond Niculușcă, am ieșit după-amiază la plimbare pe Calea Victoriei, de azi zonă pietonală de weekend în București.
Vă puteți plimba și voi pe Calea Victoriei și pe mai multe străzi adiacente din centrul orașului, care sunt deschise circulației pietonilor la fiecare sfârșit de săptămână.”, a scris Dan pe Facebook.

Potrivit ARCEN, proiectul „Străzi Deschise” cuprinde 7 zone pietonale, 34 de străzi şi 11,66 km de străzi pietonalizate temporar în fiecare sâmbătă şi duminică, între 11.00 – 23.00, în perioada 29 mai – 17 octombrie 2021.

Vă lăsăm mai jos o serie de fotografii postate de ARCEN pe Facebook.

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, persoane în picioare, stradă, drum şi text care spune „THE PLA”

Ar putea fi o imagine cu unul sau mai mulţi oameni, persoane în picioare, persoane mergând, drum şi stradă

Ar putea fi o imagine cu unul sau mai mulţi oameni, persoane în picioare, mulţime şi stradă

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, plimbându-se şi stradă

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi în aer liber

Cookies