Cum arată o ghenă îngropată din Sectorul 6. Prima a fost montată pe Aleea Săndulești și aici vor fi colectate deșeuri pe 4 fracții

02 nov. 2023
432 Afișari
Cum arată o ghenă îngropată din Sectorul 6. Prima a fost montată pe Aleea Săndulești și aici vor fi colectate deșeuri pe 4 fracții
Cum arată o ghenă îngropată din Sectorul 6. Prima a fost montată pe Aleea Săndulești și aici vor fi colectate deșeuri pe 4 fracții | Sursa foto: Facebook - Primăria Sectorului 6

A fost montată prima ghenă îngropată din Sectorul 6, anunță Primăria. Aceasta se află pe Aleea Săndulești.

Prima ghenă îngropată din Sectorul 6 a fost montată pe Aleea Săndulești

Primăria Sectorului 6 anunță, pe Facebook, că prima ghenă îngropată din aria administrată a fost montată pe Aleea Săndulești. Aceasta este și prima în care bucureștenii vor putea arunca gunoiul pe 4 fracții, mai exact hârtie/carton, rezidual, biodegradabil, plastic/metal.

Avem montată prima ghenă subterană!

Se află pe Aleea Săndulești. Este și prima din #București unde se vor colecta deșeuri pe 4 fracții: hârtie/carton, rezidual, biodegradabil, plastic/metal.

Sute de pubele îngropate vor fi montate în Sectorul 6

Montarea acestor pubele îngropate a fost anunțată la jumătatea lunii octombrie. Atunci, PS6 le transmitea bucureștenilor că 886 de puncte de precolectare a deșeurilor vor fi montate în Sectorul 6.

Dintre acestea:

  • 743 de puncte subterane de precolectare a deșeurilor din zonele de blocuri – 4 fracții,
  • 143 puncte supraterane de precolectare a deșeurilor din zonele de blocuri – 4 fracții.

De asemenea, PS6 a anunțat că va amplasa și:

  • 8.645 pubele cu o capacitate de 120 litri. Acestea vor fi folosite pentru colectarea biodeșeurilor din zonele de case.
  • 12 pubele cu o capacitate de 1100 litri pentru colectarea deșeurilor din sticlă. Vor amplasate în punctele de colectare existente și vor deservi tot zonele de case.

Administrația publică a transmis că zonele au fost alese în urma unei analize realizate în teren, pe parcursul unui an, după următoarele criterii:

  • Numărul locatarilor deserviți,
  • Accesul facil al oamenilor,
  • Protejarea spațiului verde,
  • Validarea locației de către toți furnizorii de utilității,
  • Accesul facil pentru autovehiculele care colectează și transportă deșeurile.

De asemenea, a fost realizată și o hartă a ghenelor îngropate. Până la acest moment, harta arată unde se vor afla primele 62 de platforme pentru care au fost începute lucrările.

Primăria Sectorului 6 a anunțat că termenul de execuție al lucrărilor pentru amplasarea tuturor celor 886 de ghene în S6 este sfârșitul acestui an.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies