Cum arată o dimineață politic-fierbinte în București, după o noapte în flăcări. Culisele demiterii lui Vlad Voiculescu

14 apr. 2021
157 Afișari
Cum arată o dimineață politic-fierbinte în București, după o noapte în flăcări. Culisele demiterii lui Vlad Voiculescu

Premierul Florin Cîțu a luat decizia demiterii ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, înainte de întâlnirea programată miercuri dimineață cu Dan Barna, la Guvern, potrivit declarațiilor unor surse politice convergente pentru HotNews.ro. Potrivit surselor, Klaus Iohannis și-a dat acordul pentru decizia anunțată de premier.

Cum arată o dimineață politic-fierbinte în București, după o noapte în flăcări

Încă de marți seară, Florin Cîțu și Dan Barna stabiliseră să se întâlnească pentru a lămuri situația de la Ministerul Sănătății, după ce tensiunea a crescut odată cu ordinul semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan privind noile criterii de carantinare.

Dan Barna a pornit, miercuri dimineață, spre Palatul Victoria cu un mandat în două puncte. Liderul USR-PLUS avea ca primă propunere tragerea pe linie moartă a Andreei Moldovan. În condițiile în care această variantă nu era acceptată, Barna era de acord cu demiterea secretarului de stat din Ministerul Sănătății, potrivit HotNews.ro.

În momentul în care discuțiile au avut loc, Florin Cîțu i-a spus lui Barna că vrea demiterea lui Vlad Voiculescu și nu a cedat în timpul negocierilor. Premierul l-a informat pe liderul USR-PLUS că a trimis cererea de remaniere președintelui Klaus Iohannis.

Dan Barna, susțin sursele citate, l-a avertizat pe premier că este un risc pe care și-l asumă exclusiv.

Aceleași surse susțin că vicepremierul a refuzat interimatul de la Sănătate, conform sursei citate.

Ce variante are USR-PLUS

Tensiunea a crescut în tabăra USR-PLUS, după anunțul demiterii lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății. Întruniți în ședință de urgență, aceștia discută despre pașii de urmat.

Supărarea, susțin sursele citate, nu este pe Coaliție, ci pe Florin Cîțu, liderii partidului întrebându-se dacă se mai justifică susținerea acestuia în funcția de premier.
USR-PLUS are în acest moment trei variante de discuție:
1. Rămânerea la guvernare în Coaliția cu PNL și UDMR, însă fără Cîțu premier.
2. Ieșirea de la guvernare.
3. Renunțarea la Ministerul Sănătății în favoarea PNL.
Cookies