LA MINE-N CARTIER

CUM ARATĂ noul complex de locuințe pe care Primăria Sector 6 îl construiește în Crângași VIDEO

 „Premieră în Sectorul 6!

Primăria Sectorului 6 construiește 246 de locuințe sociale, care vor fi gata în mai puțin de 24 de luni.

Complexul este format din 4 blocuri, a câte patru etaje cu garsoniere și apartamente de 2,3 și 4 camere.

Toate aceste locuințe vor beneficia de facilitățile unei construcții moderne, adaptată nevoilor comunității”, scrie primarul Gabriel Mutu pe pagina sa de socializare. 

 

Dat fiind faptul că există un număr foarte mare de solicitări pentru locuinţe sociale, la nivelul Sectorului 6, de către familii cu un venit mediu net lunar pe persoană, realizat în ultimele 12 luni, sub nivelul câştigului salarial mediu net lunar pe total economie, comunicat de Institutul naţional de Statistică autorităţile publice locale, Consiliul Local Sector 6 doreşte construirea unui bloc de locuinţe sociale.
„Se urmăreşte atât îmbunătăţirea sistemului de locuire cât şi acoperirea în timp a cererii de locuinţe, existente în acest moment, destinate unor categorii de persoane defavorizate prevăzute de lege, cărora nivelul de existenţă nu le permite accesul la o locuinţă în proprietate sau închirierea unei locuinţe în condiţiile pieţei.
În ceea ce priveşte calitatea condiţiilor de locuire, s-au avut în vedere modalităţile de amplasare în vederea realizării unor criterii performante de însorire, iluminare, aerisire, grad de ocupare al terenului, accesul facil şi racordurile la utilităţi”, se specifică în studiul de fezabilitate care a stat la baza proiectului de construire a noilor locuințe sociale din Sectorul 6. 

Proiectul poate fi consultat, integral, aici. 

Noul complex de locuințe sociale este, care este în prezent în lucru în str. Alexandru Ivasiuc nr.3A, va număra 246 de apartamente, dezvoltate după cum urmează:

6 apartamente cu o cameră

110 apartamente cu 2 camere

34 apartamente cu 3 camere

6 apartamente cu 4 camere.

Potrivit reprezentanților administrației locale, durata de execuție a lucrărilor este de 24 de luni. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button