CUM ARATĂ noul bloc operator şi secţia ATI de la Spitalul Foişor din Bucureşti FOTOGALERIE

de:
12 iun. 2019
23 Afișari
CUM ARATĂ noul bloc operator şi secţia ATI de la Spitalul Foişor din Bucureşti FOTOGALERIE

„Blocul operator de la Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie ‘Foişor’, aflat în administrarea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, este structurat pe două etaje şi include 8 săli de operaţie, camere de trezire lentă, filtre şi camere de relaxare pentru personalul medical. Aproximativ 700 de pacienţi din Bucureşti şi din ţară sunt operaţi lunar la Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie ‘Foişor'”, menţionează Firea.

În fiecare bloc operator există spălător pentru medici, cameră de preanestezie unde bolnavul e pregătit pentru operaţie şi o sală cu containere pentru instrumentarul folosit, adaugă ea.

„Aceste containere sunt evacuate cu ajutorul unui lift special, până la subsol, la departamentul de sterilizare. Aerul din sala de operaţie e filtrat printr-un sistem special, practic, se schimbă la fiecare minut. Sala de operaţie e dotată cu monitoare pentru ca toată echipa medicală să urmărească intervenţia. Transferul pacientului din Blocul operator în ATI se face pe uşa automată”, arată Firea.

Întreaga secţie de ATI-Reanimare e open space, doar rezerva septică este separată.

„Secţia ATI dispune de 24 de paturi, plus 4 paturi din cele două camere de trezire lentă din Blocul Operator. Fiecare pat din ATI are monitor video conectat la calculatoarele de la desk-ul de comandă al personalului medical, aparatură pentru monitorizarea funcţiilor vitale şi telecomandă pentru ca pacientul să poată chema medicul sau asistenta”, adăugă primarul Gabriela Firea.

Cookies