Cum arată noile trenuri de metrou CAF. FOTO și VIDEO

de:
09 iul. 2014
0 afișări
Cum arată noile trenuri de metrou CAF. FOTO și VIDEO

Noile trenuri de metrou circulă, începând de miercuri, pe Magistrala 2 de metrou.

Trenurile circulă începând de miercuri, 9 iulie 2014, pe Magistrala 2 (Pipera – Aurel Vlaicu – Aviatorilor – Piaţa Victoriei 1 – Piaţa Romană – Universitate – Piaţa Unirii – Tineretului – Eroii Revoluţiei – Constantin Brâncoveanu – Piaţa Sudului – Apărătorii Patriei – Dimitrie Leonida – Berceni).

Călătorii sunt mulțumiți de noile trenuri CAF care afirmă ei „sunt mai frumoase și mai comode”. „Sunt mult mai bine gândite, au și mai multe bare de sprijin și pe mijloc există acea ramificație de bare care este foarte utilă”, ne-a spus un călător.

Noile trenuri au un număr suplimentar de bare de susţinere și de scaune (6 pentru fiecare tren) şi un loc special pentru biciclete. Spre deosebire de celelalte trenuri, noile trenuri de metrou au bare de sprijin și pe mijlocul culoarului.

„Sunt așa cum ar trebui să fie trenurile de metrou într-o țară civilizată: noi, frumoase și îngrijite”, a spus o călătoare.

Bucureștenii s-au bucurat văzând trenurile noi în funcțiune, câțiva călători au spus că au coborât la metrou azi pentru că erau curioși să vadă cum arată noile trenuri.

Trenurile au fost cumpărate în urma încheierii contractului comercial nr. 89/29.11.2011, în valoare de 97.012.450 Euro fără TVA, privind achiziţia a 16 trenuri noi de metrou, contract ce a fost atribuit în urma unei licitaţii publice internaţionale, anunţă Metrorex, într-un comunicat de presă remis B365.ro. 

Trenul CAF are 6 vagoane, lungimea de 113,6 m, lăţimea de 3,2 m şi are capacitatea de a transporta un număr de 1.200 de călători. Viteza maximă este de 80 km/h, iar viteza comercială este de 40 km/h.

Cookies