ESENTIAL

Cum arată noile fântâni dry deck, cu jocuri de lumini, amenajate sub Pasajul Basarab. FOTO&VIDEO

„Proiectul privind amenajarea peisagistică și urbanistică zonei adiacente pasajului Basarab a fost gândit ca o completare la transformările care au avut loc aici, în ultima perioadă. După cum se poate vedea, zona pasajului Basarab a devenit un nou pol corporate, reunind mai multe companii multinaționale de renume. Așa cum este firesc, și autoritatea locală implementează noi soluții pentru a răspunde, atât din punct de vedere logistic, cât și estetic”, a declarat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu. 

Cele trei noi fântâni amenajate sub pasajul basarab au făcut apreciate de trecători, încă din timpul testelor făcute recent de administrația locală. 

Cele trei fântâni dry deck încastrate în paviment numără în total 30 de jet-uri de apă aerată, cu jocuri de lumini, ce se ridică până la înălțimea de 1,5 metri. 

CITEȘTE ȘI Proiect unic în Sectorul 6: Fântâni dry-deck, amenajate sub podul Basarab. CUM VOR ARĂTA

Fântâni arteziene cu jocuri de apă și lumini au fost amenajate, recent, de Primăria Sectorului 6 și pe bdul. Iuliu Maniu, arteră de circulație ce a fost modernizată complet de la scuarul central până la grădinile blocurilor de locuințe. Detalii, aici. 

Inserarea de jeturi de apă dinamice are rolul de a purifica aerul din intersecţia aglomerată de sub podul Basarab, efect necesar mai ales în perioadele caniculare ale anului, explică beneficiarii proiectului. 

CITEŞTE ŞI Zona adiacentă Pasajului Basarab din Capitală, în ample lucrări de modernizare. DETALII din proiect

„Este un proiect complex, care cuprinde refacerea aliniamentelor stradale şi plantarea de arbori şi arbuşti noi (trandafiri, ienupăr, berberis roşu) pe întreg spațiul verde aferent, un nou pavaj și picturi murale, precum și amenajarea de noi locuri de parcare. Noile fântâni dry deck, unice în Sectorul 6, completează noile amenajări urbanistice și peisagistice care, categoric, ridică valoarea întregii zone„, a explicat Eduard Paul Simion, directorul general adjunct al ADPDU Sector 6 care a precizat că, sub podul hobanat au fost amenajate aproximativ 100 de noi parcări publice, în creștere cu aproximativ 30%. 

(Mai multe imagini puteți vedea în galeria foto de mai sus)

Suprafaţa totală a spaţiilor aferente Pasajului Basarab, propusă pentru modernizare, este de peste 8.200 mp. Spaţiile se află în administrarea directă a A.D.P.D.U. Sector 6 fiind tranferate din administrarea Consiliului Local Sector 6 prin HCL 466/27.08.2019.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button