Cum arată naiul întors, construit pe Bulevardul Unirii. VIDEO

de:
21 aug. 2015
4 Afișari
Cum arată naiul întors, construit pe Bulevardul Unirii. VIDEO

„Încet-încet, sper sa nu ne mai dăm întâlnire la Unirii la McDonald’s, ci la Unirii LA NAI. ‪Avem nevoie în Bucureşti de ambientarea spaţiilor publice şi de repere arhitecturale, aşa cum sper să devină naiul întors de pe Bulevardul Unirii. Sper că vă place noul nostru loc ‪#‎verde‬ din Sectorul 3!”, apreciază primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, pe pagina personală de Facebook. 

 

Dacă potrivit proiectului, inițial, zidul trebuia să fie placat cu marmură, acum acest element urban, construit sub formă de nai întors, este acoperit cu iederă și ghivece cu flori care sunt irigate printr-un sistem modern de aspersie. 

După cum susţine edilul Sectorului 3, ideea amenajării naiului întors a aparţinut arhitecţilor. „Am dat o temă arhitecților și le-am spus așa: Oameni buni, vedeți bulevardul ăsta cum am reușit să-l facem? Arată… sunt mulțumit, sunt mândru de ce am reușit să facem, dar n-are traficul pe care ni-l dorim, adică să văd că e plin de lume, că circulă, să apară acolo spații comerciale, să apară acolo, cum să spun eu, un punct de atracție al Bucureștiului, să fie pelerinaj.

90% dintre bucureșteni nu știu ce am reușit noi să facem pe buleverd și atunci am zis vreau să-mi veniți cu niște elemente magnet, ancoră, care să-mi atragă circulația din fața magazinului, care circulă perpendicular pe Bulevardul Unirii, să mi-i atrageți pe bulevard și atunci ei au zis „Da, OK, noi trebuie să le dăm niște obiective interesante cu care să vină să se pozeze și cu care să reușim să-i atragem puțin și să aducem fluxul, să aducem circulația pe bulevard. Și atunci arhitecții au venit cu o soluție care să dea și conceptual nu doar ca strategie, doar ca imagine și atunci au venit cu o aripă pe… e un fel de nai întors, care să te atragă, să absoarbă circulația de acolo și să o ducă pe bulevard: fântâna arteziană și acest nai”, a explicat primarul Negoiţă. 

Cookies