Cum arată Miron Mitrea după un an de închisoare VIDEO

de:
15 mart. 2016
0 Afișari
Cum arată Miron Mitrea după un an de închisoare VIDEO

Miron Mitrea a fost adus, marţi, la Tribunalul Constanţa, unde s-aujudecat contestaţiile sale la hotărârile prin care i-au fost respinse cererile de eliberare condiţionată. După un an de închisoare, Mitrea este vizibil transformat: a albit şi şi-a lăsat barbă.

 

Sursa: România TV

Apărătorul lui Miron Mitrea, Adrian Midişan, a spus, în faţa instanţei, că sunt îndeplinite criteriile pentru eliberarea condiţionată a clientului său, întrucât Mitrea a avut un comportament corespunzător în perioada de detenţie, nu a avut relaţii conflictuale cu alţi deţinuţi, a participat la activităţi educaţionale şi sportive, a muncit, primind şi mai multe recompense din partea penitenciarului.

Procurorul DNA prezent la şedinţă a cerut respingerea contestaţiilor, spunând că Miron Mitrea nu îndeplineşte fracţia de două treimi din pedeapsă dacă nu i se iau în considerare cele trei cărţi scrise în penitenciar.

Nu se poate aprecia că acestea ajung la standardele unei lucrări ştiinţifice şi scopul redactării lor a fost de a ajunge mai uşor la eliberarea condiţionată”, a declarat procurorul DNA în faţa instanţei.

Miron Mitrea a afirmat, la şedinţa de judecată, că a muncit din momentul în care a ajuns în penitenciar şi că cele trei cărţi ale sale pot fi citite de oricine deoarece se găsesc în librării.

Tribunalul Constanţa a amânat pronunţarea pentru 17 martie, decizia urmând să fie definitivă.

La final, avocatul Adrian Midişan a declarat jurnaliştilor că Miron Mitrea îndeplineşte criteriile pentru a fi eliberat condiţionat.

„Cererile noastre au fost ascultate de doamna judecător. Ca de obicei, reprezentantul DNA s-a opus. Sperăm ca noi să avem câştig de cauză şi domnul Mitrea să fie eliberat condiţionat. Domnul Mitrea a efectuat un an din pedeapsă la data de 12 februarie 2016. Şi a fost îndeplinită şi fracţia de două treimi din pedeapsă prin scrierea cărţilor şi pentru că a muncit, având un câştig de 139 de zile”, a spus apărătorul lui Miron Mitrea.

La sfârşitul lunii februarie, Judecătoria Medgidia a respins cererea de eliberare condiţionată formulată de Miron Mitrea, încarcerat în prezent în Penitenciarul Poarta Albă din judeţul Constanţa.

Miron Mitrea a mai făcut anterior o încercare de a ieşi din închisoare înainte de termen dar şi atunci solicitarea i-a fost respinsă în instanţă.

Miron Mitrea a fost condamnat, definitiv, în februarie 2015, la doi ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de luare de mită. El a fost încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă începând cu data de 13 februarie 2015.

Cookies