Cum arăta Mircea Dinescu la 17 ani. VIDEO

de:
31 mai 2015
0 Afișari
Cum arăta Mircea Dinescu la 17 ani. VIDEO

Înregistrarea este făcută în 1967, când poetul avea doar 17 ani, potrivit romaniatv.net.

„Voi recita o poezie pe care am scris-o in urma cu doua zile, „Domnisoara doamna clipa”, a spus Dinescu.

Mircea Dinescu, născut în 11 noiembrie 1950, la Slobozia, este un scriitor, publicist și om de afaceri român.

Mircea Dinescu şi-a făcut debutul în literatură cu poezie în 1967, în revista Luceafărul, și editorial cu Invocație nimănui, (1971), volum distins cu Premiul Uniunii Scriitorilor pentru Debut. A fost redactor la Luceafărul în perioada 1976-1982 și România literară, între anii 1982-1989. Talentul lui literar a fost remarcat de numeroși critici, precum Lucian Raicu, Alex Ștefănescu sau Nicolae Manolescu, şi a fost încununat cu numeroase premii literare (Premiul Herder, Premiul Uniunii Scriitorilor pentru Poezie, Pemiul Academiei Române pentru Literatură ș.a.), potrivit Wikipedia.

Conform aceleiaşi surse, în urma interviului acordat în februarie 1989 cotidianului Libération în care ataca explicit regimul Ceaușescu, Mircea Dinescu a fost supus arestului la domiciliu și i s-a luat dreptul de semnătură. După revoluția din 22 decembrie 1989 a fost președintele Uniunii Scriitorilor (1990-1993), a înființat revistele de satiră politică Academia Cațavencu (1990), Plai cu boi (2001) și Aspirina săracului (2003).

Mircea Dinescu este membru al Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității și fondatorul portului dunărean cultural Cetate (Calafat).

În anul 2003, în numărul dedicat „eroilor”, revista Time Europe îl nominalizează pe Mircea Dinescu la categoria „Hate Busters”.

Mircea Dinescu deţine şi restaurantul Lacrimi şi Sfinţi din Centrul Vechi, care a apărut, alături de Palatul Parlamentului şi Castelul Peleş, într-o emisiune la Travel Channel. Restaurantul lui Dinescu a fost şi premiat de arhitecţi, câştigând premiul Anualei de Arhitectură 2012, categoria amenajări interioare, din cadrul secţiunii Design. Lacrimi şi Sfinţi a fost nominalizat şi printre cele mai profitabile restaurante din Centrul Vechi.

Vezi aici: Cum se mănâncă la restaurantul lui Dinescu: Lacrimi şi sfinţi

Cookies