Lux de Bucureşti: Cum arată măcelăria cu carne de 1.700 lei kg FOTOGALERIE

de:
06 iul. 2011
48 afișări
Lux de Bucureşti: Cum arată măcelăria cu carne de 1.700 lei kg FOTOGALERIE

În La Boucherie Francaise (Măcelăria Franceză) se vinde carne de vită, de viţel, de porc, de curcan sau pui de Bresse. Preţul unui kilogram de vită franţuzească Limousine sau Normande variază între 210 lei şi 270 de lei. Puiul de Bresse se vinde cu 130 de lei – 180 de lei kilogramul, un baton de salam Salchichon sau Chorizo costă 278 de lei, cârnaţii se vând cu circa 130 de lei kilogramul, iar 100 grame de pulpă de porc Iberico de Bellota are preţul de 80 – 128 de lei.

Cei care vor să guste cea mai rară carne de vită din lume pot cumpăra, cu 1.700 de lei, un kilogram din acest sortiment. Cum această sumă se apropie de nivelul a trei salarii minime pe economie, curioşii care nu câştigă mult se sfiesc să zăbovească prea mult prin magazin. Miercuri dimineaţă, trei doamne au făcut drum întors după ce au văzut că preţurile produselor din vitrinele frigorifice depăşesc lejer 100 de lei. Însă, alte două doamne, de vârsta a treia, care se văitau iniţial că pensia lor este prea mică în comparaţie cu tariful produselor de la măcelăria de lux, au cumpărat puţină şuncă albă, prosciuto crudo, dar şi câteva felii de salam, pentru care au plătit peste 50 de lei.

Cristian Preotu, managerul general al companiei Le Manoir, care controlează şi operează şi măcelăria deschisă recent pe strada Puţul lui Zamfir, l-a atras, în afacerea sa şi pe Hugo Desnoyer, cel mai cunoscut măcelar din Paris, care pregăteşte carnea pentru cele mai renumite restaurante pariziene, printre care se numără şi cele care au obţinut stele Michelin. Cetăţeanul francez este acum şi partenerul de afacere al lui Preotu, prin intermediul La Boucherie Francaise.

”Am început să importăm vinuri, în 2006, când am adus cele mai rare şi mai scumpe sortimente, dar şi cele mai bune şi cele mai reputate şi am încercat să aducem aceeaşi carne care se găseşte la restaurantele bune din Paris şi preţurile sunt la fel. Chiar dacă un anume tip de carne de vită se vinde cu 200 de lei kg, aproape oricine îşi permite o bucată mică de 200 de grame. Despre asta e vorba, despre micile plăceri, mai bine mănânci mai puţin, dar bun”, a declarat, pentru B365.ro, Cristian Preotu.

Managerul general al Le Manoir susţine că şi bucureştenii care vor să aibă parte de o cină romantică, cu delicatese, pot degusta câte o bucată de carne din fiecare sortiment, dar şi din selecţia de brânzeturi maturate franţuzeşti şi italiene. Acesta mai precizează că cele 20 de sortimente de brânză existente în măcelărie se vând cu 20 de lei bucata şi ajung până la 300 de lei kg.

Investiţia totală în măcelăria de lux se ridică la 150.000 de euro, sumă virată în amenajarea şi aprovizionarea magazinului cu delicatese. Inaugurat duminică, magazinul îi atrage pe gurmanzii cu venituri mari, dar şi pe bucureştenii curioşi.

Desnoyer spune că Wagyu, cel mai costisitor sortiment de carne de vită din măcelărie, este cea mai rară carne de vită din lume, provenită din Japonia. Cel mai cunoscut măcelar de la Paris le recomandă clienţilor săi să mănânce carnea de vită Wagyu friptă la grătar.

Cei mai mulţi dintre clienţii măcelăriei au venituri mari, călătoresc mult şi frecventează restaurantele de clasă din Capitală, suţine managerul măcelăriei.

Preotu şi-a propus să mai deschidă încă două măcelării de lux în zona de Nord a Bucureştiului, Piaţa Amzei sau Cotroceni.

Potrivit lui Cristian Preotu, Le Manoir este cel mai mare importator de vinuri franţuzeşti în România şi furnizează băuturile scumpe către toate restaurantele de clasă din Bucureşti şi din ţară. Le Manoir controlează şi operează şi alte magazine cu delicatese precum caviar sau foaie gras.

Cookies