ESENTIAL

Cum arată investiția de 30 milioane euro de pe terenul fostei Fabrici de Bere Grivița

Investiția este estimată la 30 miioane euro. Terenul, pe care se află trei clădiri monument, dependințele Mălțărie, Orzărie și Corp Administrativ ale fostei Fabrici de Bere Grivița, a fost cumpărat în schimbul sumei de 5 milioane de euro.

Proiectul, intitulat Fosta Fabrică, se desfășoară pe o suprafață de peste un hectar și include patru monumente care vor fi restaurate și convertite, precum și două clădiri noi. Fosta Fabrică este un proiect de mixed-use, care va cuprinde peste 6000 metri pătrați de spații co-working și shared office space, 187 de apartamente noi, 31 de lofturi, restaurante, brutărie, berărie cu producție in-situ și restaurant, cocktail bar, cafenele, spații comerciale, spații de evenimente, peisagistică și parcări.

Fosta fabrică de bere Luther a fost începută în 1869, datorită construcției Gării de Nord, situată la vremea respectivă la marginea Bucureștiului și inaugurată de regele Carol I.

Fabrica era furnizor al Casei Regale, iar în 1900 la Expoziția Universală de la Paris, cea mai importantă manifestare internațională a vremii, aduce României medalia de aur pentru cea mai bună bere. La nivel global, compania lituaniană de dezvoltare imobiliară are experiență în dezvoltarea de proiecte pe piețele din Lituania, Letonia, Rusia, Ucraina, Belarus și România și are în plan extinderea în Germania și Marea Britanie.

În România compania a investit până în prezent peste 100 milioane euro în proiecte rezidențiale.

Sursa: profit.ro


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button