Cum arată intersecția Drumul Taberei cu str. Brașov, coșmar îndelungat în traficul din București. A fost 12 ani sub “ocupația” unui șantier Metrorex

04 nov. 2022
7850 afișări
Cum arată intersecția Drumul Taberei cu str. Brașov, coșmar îndelungat în traficul din București. A fost 12 ani sub “ocupația” unui șantier Metrorex
Intersecția Drumul Taberei - str. Brașov | Sursa foto: Primaria Sector 6

Intersecția de la Piața Drumul Taberei din București cu strada Brașov a fost, practic, ocupată de utilajele de la șantierul Metrorex vreme de aproape 12 ani. Abia acum câteva zile, nodul rutier a fost eliberat și redat circulației. 

Intersecția Drumul Taberei – str. Brașov,  iadul din trafic de până mai ieri

Fiind o zonă din București intens circulată , acolo se formau constant, vreme de ani de zile, mari, cronofage și enervante blocaje de trafic, și asta în primul rând din cauză că lucrările au dus la reducerea benzilor de circulație.

În plus, trotuarele, practic, dispăruseră,, iar pietonii erau nevoiți să meargă pe carosabil.

Deloc în ultimul rând, tot pe îndelungata perioadă a lucrărilor, linia de tramvai 41 a fost deviată de la traseu.

„În sfârșit, normalitate la intersecția Drumul Taberei cu Brașov!””

Astăzi, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, publică imagini ale intersecției eliberate de utilaje:

În sfârșit,  după 12 ani am revenit la normalitate. Noi vom amenaja în stilul din Buclă în primăvară tot bulevardul Brașov și vom ajunge și până la Răzoare. În sfârșit, a revenit civilizația și la noi acasă.

Interdecția Drumul Taberei cu strada Brașov
Sursa foto: Primăria Sectorului 6
Intersecția Drumul Taberei - strada brașov
Sursa foto: primăria Sectorului 6
Intersecția Drumul Taberei - strada brașov
Sursa foto: primăria Sectorului 6

12 ani de șantier la Moghioroș

Așadar, lucrările la metrou și la tramvai s-au încheiat la intersecția dintre Drumul Taberei cu Brașov din București după 12 ani de la prima lopată. Aici au fost lucrări pentru magistrala 5 de metrou, apoi la linia de tramvai.  După șantierul creat pentru a se construi Magistrala 5 de metrou,  au început lucrările pentru a fi modernizată și linia de tramvai, dar și pentru a se asigura accesul călătorilor STB la magistrala 5 a Metrorex.

Își recomandăm să citești și:

Cookies