Cum arată în prezent stadionul Rapid. Imagini surprinse cu drona arată stadiul lucrărilor: Se apropie de intrarea în faza finală VIDEO

12 feb. 2021
191 Afișari
Cum arată în prezent stadionul Rapid. Imagini surprinse cu drona arată stadiul lucrărilor: Se apropie de intrarea în faza finală VIDEO

Stadionul Rapid, unul dintre cele patru pe care România şi-a propus să le reabiliteze în vederea găzduirii EURO 2020, va intra în perioada următoare în faza finală a construcţiei, compania Erbaşu precizând că în prezent se amenajează stratul suport pentru gazonul ranforsat sintetic.

„Construcţia stadionului Rapid se apropie de intrarea în faza finală, iar în prezent se amenajează stratul suport pentru gazonul ranforsat sintetic şi se lucrează intens pe zonele interioare. În etapa imediat următoare va începe montarea scaunelor alb-vişinii. Mulţumim tuturor celor implicaţi în construcţia acestui stadion”, menţionează compania pe pagina oficială de Facebook.

Pe site-ul de socializare citat a fost publicat şi un scurt clip video realizat cu imagini ale noii arene surprinse cu ajutorul unei drone.

În urmă cu o săptămână, la 5 februarie, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF) a anunţat că în incinta Stadionului Rapid, aflat în construcţie, s-a produs un incendiu fără a fi înregistrate victime. Conform ISUBIF, incendiul a fost găsit stins de către pompieri. El a afectat zona peluzelor, la etajul 1, unde a ars polistiren pe o suprafaţă de aproximativ 15 metri pătraţi.

Stadionul Giuleşti este unul dintre cele patru pe care România, ca ţară organizatoare a EURO 2020, s-a obligat să le reconstruiască pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naţionale care vor participa la turneul final al Campionatului European. Cele patru arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid şi Dinamo.

Când au început lucrările la stadionul Rapid

Lucrările la Stadionul Giuleşti au început la 26 februarie 2019 cu demolarea vechii arene. În luna noiembrie 2020, autorităţile anunţau că arena este realizată în procent de aproximativ 60%, iar în ultima perioadă constructorii lucrau la acoperişul arenei care va avea o capacitate de 14.000 de locuri. Finalizarea lucrărilor este estimată pentru luna mai a acestui an.

La 4 decembrie 2020 a avut loc recepţia proiectului de investiţii Stadionul Arcul de Triumf, realizat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii. Arcul de Triumf este al doilea stadion finalizat dintre cele patru pe care România s-a angajat că le va moderniza pentru organizarea EURO 2020 la Bucureşti. Primul a fost Stadionul Steaua, a cărui recepţie a avut loc la 27 noiembrie. Celelalte două arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Rapid, care este aproape de finalizare, şi Dinamo, la care lucrările încă nu au început. Din cauza unor probleme juridice, reconstrucţia stadionului Dinamo a fost amânată şi s-a luat decizia ridicării unei noi arene în interiorul parcului sportiv.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. EURO 2020, ediţie aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfăşura în perioada 11 iunie – 11 iulie 2021 în 12 oraşe: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia), Bilbao (Spania).

Cookies