Cum arată harta metroului din București. Ce linii sunt în construcție

12 apr. 2021
1130 Afișari
Cum arată harta metroului din București. Ce linii sunt în construcție

Harta metroului din București. Transportul în comun de subteran din Capitală numără un total de 62 de stații la această oră, rețeaua de metrou având o lungime de 76,12 km.

Harta metroului din București numără 62 de stații. Transportul în comun din subteran asigură 20% din traficul de călători din oraș, călătorii preferându-l de cele mai multe ori datorită rapidității.

De multe ori, metroul este cea mai rapidă cale de a ajunge la o destinație în București, dacă în zonă se află o stație.

B365 vă prezintă cum arată harta metroului din București și ce linii sunt în construcție

Liniile operate de Metrorex sunt grupate pe magistrale, de la M1 la M5, unele fiind legate între ele. Stațiile mari, poartă nume diferite. Ele asigură legătura între diferitele magistrale. Vorbim aici despre Victoriei 1 și Victoriei 2. Pe harta metroului, cele două sunt desenate ca fiind două stații diferite, cu o legătură între ele. În realitate este o sigură stație, dar care are peroane la niveluri diferite.

Excepție fac Gara de Nord 1 și Gara de Nord 2. Acestea sunt două stații distincte. Pentru a trece din una în cealaltă, călătorii trebuie să iasă din rețea și să plătească un alt bilet. Pentru acest lucru s-a găsit o soluție. Stația Basarab este folosită pentru a face legătura între magistralele 1 și 4.

Cum arată harta metroului din București

 

 

 

Ce linii sunt în construcție

În acest moment, în plan există extinderea Magistralei 5, dată în folosință în septembrie 2020. Extinderea prevede tronsonul Eroilor 2 – Piața Iancului, în etapa a doua și Piața Iancului-Pantelimon în etapa a treia.

În discuții, controversate ce-i drept, este și Magistrala 6, care ar urma să aibă un capăt la stația 1 Mai și să ajungă pânâ la Aeroportul Otopeni. Execuția acesteia este însă ”în aer”.

Ceva mai sigură este realizarea a încă unei stații  pe M2, Pipera-Berceni. În Sectorul 4 se lucrează deja la aceasta. Când va fi dată în folosință, Berceniul va fi prima comună cu metrou din România.

Cookies