Cum arată florile care vor înfrumuseța străzile din Sectorul 6, în acest an FOTOGALERIE

de:
07 mai 2020
4 Afișari
Cum arată florile care vor înfrumuseța străzile din Sectorul 6, în acest an FOTOGALERIE

Prima etapă a campaniei de amenajare peisagistică a domeniului public cu flori produse în serele proprii ale Sectorului 6 a demarat, săptămâna aceasta, prin plantarea a aproximativ 120.000 de fire de Begonia spp. Pe rând, sunt înfrumusețate mai multe artere de circulație, printre care Șos. Cotroceni, Bd. Constantin Noica, Bd. Constructorilor și str. Apusului. 

„Toate florile folosite pentru amenajarea peisagistică a domeniului public din sectorul 6 provin EXCLUSIV din serele noastre. Nu le cumpărăm, ci le producem și le creștem în serele ADPDU. Pe lângă economia realizată, contribuim împreună la creșterea calității climatului urban, fiind recunoscute efectele benefice ale spațiilor verzi asupra sănătății și stării generale de bine”, a precizat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6. 

VEZI AICI Cum arătau florile pregătite în sere, în luna martie 2020

CITEȘTE ȘI Cum arată noua amenajare peisagistică pe Bd. Timișoara, cu control climatic și filtru de praf FOTO

Bulevardul Timișoara din Sectorul 6 al Capitalei a intrat în ample lucrări de modernizare. Practic, la finalizarea lucrărilor de amenajare peisagistică a scuarului central al bulevardului, Sectorul 6 va avea prima „linie verde” de tramvai. Gazonul montat pe toată lungimea scuarului are multiple proprietăți benefice pentru sănătate, acționând ca un „filtru de praf”, după cum susțin specialiștii în domeniu și îndeplinând, totodată, funcția de control climatic prin reducerea temperaturilor în zilele toride de vară. DETALII, AICI. 

200.000 de fire de flori, plantate pe domeniul public din Sectorul 6

Pe parcursul anului 2020, locuitorii Sectorului 6, și nu numai, vor putea admira pe străzile din sector flori precum Begonia spp (120.000 fire), Gazania spp – floarea comoară (20.000 fire), Cineraria (20.000 fire), Ageratum (15.000 fire), Antirrhinum majus – Gura leului (9.000 fire), Salvia (3.000 fire) și Impatiens spp – Sporul casei (5.000 fire).

„Una din cele mai importante funcții ale spațiilor verzi este funcția sanitar-igienică de care trebuie să ținem cont, mai ales în această perioadă, având acţiune directă asupra organismului uman. Spațiile verzi acționează pentru scăderea intensităţii luminii directe sau reflectate, favorizează stimularea schimburilor de aer, precum și oxigenarea şi purificarea aerului. În plus, acționează pentru fixarea şi chiar metabolizarea unor noxe, precum și pentru epurarea microbiană a aerului”, a explicat Eduard Paul Simion, directorul general adjunct al ADPDU Sector 6 care coordonează activitatea în sere. 

(Mai multe imagini sunt disponibile în GALERIA FOTO de mai sus)

La finele anului trecut, primarul Gabriel Mutu a inaugurat și Bdul. Iuliu Maniu, după ample lucrări de modernizare arhitecturală și peisagistică, arteră unde scuarul central a fost reamenajat cu gazon și sistem automat de irigații și s-au plantat aproximativ 75.000 de trandafiri. 

Recent, administrația locală a finalizat și lucrările de reamenajare peisagistică și urbanistică din zona pasajului Basarab. După ce spațiile verzi au fost reabilitate integral de Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană (ADPDU) Sector 6, la noi standarde de calitate, împreună cu pilonii de susținere ai podului hobanat, iar capacitatea parcajelor publice a fost mărită considerabil, primăria a ajuns în etapa finală a proiectului: punerea în funcțiune a celor trei fântâni dry deck cu jocuri de lumini. VEZI AICI Cum arată noile fântâni dry deck, cu jocuri de lumini, amenajate sub Pasajul Basarab. 

Cookies