LA MINE-N CARTIER

CUM ARATĂ Fântâna cu jeturi tip parabole, inaugurată în Capitală. GALERIE FOTO

Noua fântână arteziană este amplasată în apropierea restaurantului Mc Donald’s din zona Brâncoveanu, Sectorul 4. 

„Lucrările de amenajare a fântânii arteziene au început la jumătatea lunii octombrie. Bucureştenii vor vedea ceva deosebit acolo care va schimba aspectul intersecţiei”, a declarat recent pentru B365.RO primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone. 

Conform sursei citate, fântâna arteziană este construită în interiorul unui bazin a cărui placare este făcută cu plăci vitroceramică, de nuanţă albastră, iar apa are 60 cm adâncime. Pentru preluarea apei aruncate din bazin, accidental, de curenţii de aer este realizată o rigolă de preluare, de jur împrejurul bazinului, acoperită cu grătar de inox, cu conexiune la canalizare. Efectul de apă este asigurat de un inel perimetral cu diametrul de 10 metri, se menţionează în specificaţiile tehnice ale fântânii arteziene de pe Bd. Brâncoveanu. 

„Având în vederea amplasarea fântânii într-o zonă predispusă la curenţii de aer, controlul pompelor va fi efectuat prin intermediul convertizoarelor de frecvenţă care vor permite scăderea înălţimii jeturilor în cazul în care programatorul aferent senzorului de vânt va înregistra o intensificare a curenţilor de aer. Convertizoarele de frecvenţă, împreună cu un automat autoprogramabil vor fi folosite şi pentru a realiza un joc de apă pentru creşterea şi descreşterea treptată a înălţimii”, a explicat Adrian Cormoş, directorul executiv al Primăriei Sectorului 4. 

Valoarea investiţiei în noua fântână arteziană din zona Brâncoveanu este de 700.000 de lei cu TVA. 

Primarul Piedone a mai inaugurat şi Fântâna „Tudor Arghezi” din Orăşelul Copiilor, în urmă cu aproape un an şi jumătate. Fântâna, situată pe esplanada cu acelaşi nume, se află în mijlocul unei piaţete pavate cu piatră cubică recuperată în urma asfaltării străzilor din Sectorul 4 şi recondiţionată. Are o adâncime de aproximativ 200 de metri și este alimentată de un izvor. Detalii, aici.  


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button